Filmmarathon in De Windwijzer

22-10-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Windwijzer sluit op vrijdag 6 november haar themaweek ‘Een gekleurd verhaal’ af met een filmmarathon, waarin drie films vertoond worden die thema’s als racisme en discriminatie, maar ook black power indringend in beeld brengen. De mogelijkheid bestaat om alle drie de films achter elkaar te gaan zien maar men kan zich ook aanmelden voor een enkele film. Voor wie twee of drie films gaat zien, zijn er tussen de films door gratis voorverpakte broodjes beschikbaar. De volgende films worden vertoond:

16.30 uur: Hidden Figures (VS 2016)
Waargebeurd verhaal over drie NASA-wiskundigen die de VS aan een koppositie hielpen in de Space Race. Alsof hun opgave nog niet moeilijk genoeg was, moesten de drie daarbij ook nog tegen een dubbel vooroordeel opboksen: behalve vrouwen in een mannenbolwerk waren ze Afro-Amerikanen in een tijd dat rassen-segregatie in de VS legaal was. De makers laten de choquerende alledaagsheid van de ongelijkheid voor zich spreken in een genuanceerd sociaal onrecht-drama dat van lichtheid is voorzien dankzij humor en  soulmuziek.

18.30 uur: I Am Not Your Negro (VS 2016)
Film van Samuel L. Jackson rondom het onvoltooide manuscript 'Remember this House' van schrijver en burgerrechtenactivist James Baldwin. Een reis door de zwarte geschiedenis in de VS die de burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met Black Lives Matter anno nu. Het is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruikmaakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt.

20.30 uur: The Boy Who Harnassed the Wind (VS 2019)
Een film voor een breed publiek, gesitueerd in Afrika, met alleen maar donkere acteurs. Dit regiedebuut van de Nigeriaans-Britse acteur Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) is gebaseerd op de gelijknamige, autobio-grafische roman van William Kamkwamba. Het verhaal, over een puber uit Malawi die een plan bedenkt om zijn dorp te redden van de hongerdood, wordt geduldig en zonder opsmuk verteld, met alle ruimte voor de sympathieke, overtuigend gespeelde personages. 

Kosten : € 6,- per film of € 15,- voor een passepartout voor alle drie films (inclusief koffie/thee en een broodje). Reserveren is in verband met de coronamaatregelen verplicht. Dit kan via: aanmelden@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date