Films in De Windwijzer

08-09-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In het najaar zijn er op vrijdagavonden weer mooie films in de Windwijzer te zien. De serie start op vrijdag 15 september om 20.00 uur met de film "Tonio".

 

Tonio: het verhaal

Op eerste Pinksterdag 2010 fietst de dan 21- jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avondje uit met vrienden. Onderweg wordt hij geschept door een auto en komt daarbij om het leven. Zijn ouders Mirjam (Rifka Lodeizen) en Adri (Pierre Bokma) worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet te belanden, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven en drinken. Hij wil achter twee dingen komen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voor zijn dood, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs ooggetuigen, vrienden, politieagenten en artsen. Het acteerwerk van Pierre Bokma en Rifka Lodeizen is schitterend en terecht dat deze film door Nederland is ingezonden voor de Oscar beste Buitenlandse film.

Op de laatste vrijdag van de maand zijn de volgende films te zien: The Light Between the Oceans (29 september), Layla M (27 oktober), Lion (24 november) en The Violin Teacher (29 december). Een extra film Moonlight (8 december) wordt vertoond in het kader van de Dag van de mensenrechten.

De films beginnen om 20.00 uur. Entree is €5 per avond. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date