Flavium viert 50-jarig jubileum in De Kroepoekfabriek

08-03-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdag 15 maart komt Flavium naar De Kroepoekfabriek. Het belooft een mooie avond te worden, de band is namelijk op tour voor hun 50-jarig bestaan! Daarnaast was onlangs de release van hun nieuwe (16e) album: ’50 Years Of Bluespower’. 

Flavium
Na 50 jaar staat Flavium nog steeds bekend om hun sterke live-performance, waardoor ze nog steeds bekend staan als ‘Nederlands meest consistente bluesband’. De bluesrockers verzorgen nog steeds optredens op festivals en podia in ons eigen land, maar ook in landen als België, Duitsland, Engeland en Ierland krijgen ze niet genoeg van Flavium. Sinds 2015 staat de band in de Dutch Blues Hall of Fame. De band is in 1969 door gitarist Anne-Geert Bonder opgericht, wie samen met Eric Bagchus de kern van de huidige line up vormt. Bassist Eric Bagchus zit sinds 1973 bij de band. Verder bestaat het vijftal uit Bert Vrieling (vocals), Willem Swikker (Hammond/piano) en Tim de Wijk (drums). 

In 1975 kwam de eerste plaat ‘Bad Luck’ uit. Dit bleek het startsein te zijn van nog tal van muzikaal materiaal. Het nummer ‘Nightlife’, uitgebracht in 1980 werd een echte klassieker. Dit success leidde tot samenwerkingen met allerlei grootheden, met al hoogtepunt een samenwerking met BB King. Vorige week is hun nieuwe album ’50 Years Of Bluespower’ uitgekomen. Dit laat zien dat de heren nog lang niet klaar zijn om te stoppen! 

Flavium, vrijdag 15 maart, open: 20.30 uur, aanvang: 21.00 uur Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nlGerelateerd