Fotografieworkshop ‘Het Pleijsierige Plaatje’

15-06-2021 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In de workshop Het Pleijsierige Plaatje laat je je inspireren door het Vlaardingse schildertalent Arij Pleijsier (1819-1879). Na een rondleiding over de tentoonstelling in Museum Vlaardingen ga je aan de slag om in de stijl van Pleijsier een modern zee-, kust- of stormgezicht te maken. Een professionele fotograaf leert je een paar technieken waarmee je zelf aan de slag kunt om een echt maritiem drieluik te creëren. En het mooie is, deze gaat tentoongesteld worden in KADE40. 

Tentoonstelling Arij Pleijsier bij Museum Vlaardingen
Opgegroeid in een Hollandse stad aan het water staan vooral maritieme onderwerpen centraal in het werk van Pleijsier. Gedurende zijn leven vervaardigt deze Vlaardingse kunstenaar vele zeegezichten, storm- en schipbreuktaferelen, kust- en riviergezichten, strand- en duingezichten en nachttaferelen. Hiervoor haalt hij zijn inspiratie niet alleen uit het werk van de grote meesters uit de 17de eeuw, maar stapt hij ook aan boord van schepen om op zee ideeën op te doen. 

Programma
Museum VLD
- 9.00u  Ontvangst en rondleiding  op de tentoonstelling Arij Pleijsier. De terugkeer van een Vlaardings schildertalent.  
KADE40
- 09.45u       Start workshop met koffie en thee in Kade40
- 10.00u       Uitleg drieluik en fotografische technieken, hand-out
- 10.15u       Rondje haven fotograferen met je gekozen thema.
- 11.30u       Samenkomst Kade40 met koffie en thee met uitleg expositie en uitleg online presentatie aansluitend een vragenrondje.
- 12.00u       einde workshop

Kosten: €25,-
Wanneer: zaterdag 26 juni

Deze workshop is onderdeel van Foto Vlaardingen en een samenwerking met Museum Vlaardingen. Voor meer informatie ga je naar: www.kade40.nl/foto-vlaardingenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date