Galadiner in Stadsgehoorzaal levert 44.025 dollar op

10-12-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het galadiner van Stichting Toetssteen in de Vlaardingse Stadsgehoorzaal was op zaterdag 8 december zeer succescol. Met het diner in de Harmonie en een grote veiling werd er maar liefst 44.025 dollar ingezameld voor het goede doel: het Nokor Tep ziekenhuis, speciaal voor vrouwen met kanker in Cambodja. De stichting, opgericht door Vlaardinger Giulio Tomaello, stopt na acht jaar en nam met het galadiner afscheid.

Het werd een bijzondere afsluiting voor de stichting. Mede dankzij een lange maar ook succesvolle veiling onder leiding van de 'razende reporter' Jack Kerklaan eindigde de avond met het overhandigen van een mooie cheque. Janne Ritskes van de Tabitha Foundation, waar de stichting al jaren mee samenwerkt, was ontzettend trots dat ze met 44.025 dollar terugreist naar Cambodja vanuit haar geboorteland Nederland.

Haar droom gaat in 2019 eindelijk werkelijkheid worden: de opening van het Nokor Tep ziekenhuis in hoofdstad Phnom Penh. In Cambodja heeft een kankerpatiënt amper kans op behandeling. Zelf had Janne het geluk dat ze voor borstkanker in Singapore behandeld kon worden. Als ze Cambodjaanse was geweest, was ze ten dode opgeschreven. Zeker als vrouw.

Na haar passievolle verhaal en uitleg over de situatie in Cambodja, werd er extra veel geld geboden tijdens de veiling want iedereen wilde graag bijdragen aan een succesvol ziekenhuis in Cambodja. Een van de meest gewilde items bleek een dagje varen op een sloep van Waterpoort Vlaardingen.

Stichting Toetssteen nam met een emotionele en bijzondere avond afscheid en kon nog een mooie, grote bijdrage leveren aan het ziekenhuis. Na het bouwen van 350 huizen en 1000 waterputten nu een grote bijdrage aan het ziekenhuis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date