Geen vergunning voor Café de Sjaak

30-01-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Café de Sjaak, aan de Broekweg in Vlaardingen, heeft geen definitieve exploitatievergunning gekregen. De voorlopige exploitatievergunning, een service van de gemeente Vlaardingen, komt hiermee te vervallen. De aanvrager van de vergunning heeft bij de aanvraag van de exploitatievergunning gefraudeerd. Horecaondernemers moeten in Vlaardingen van onbesproken gedrag zijn, in dit geval is valsheid in geschrifte gepleegd.

Burgemeester Annemiek Jetten betreurt dat het zo gelopen is en heeft de voorgenomen beslissing vorige week mondeling toegelicht, ook om de kant van de aanvrager te horen. In het gesprek heeft zij met de ondernemers ook naar alternatieven voor de ontstane situatie gekeken. Daarnaast is de aanvrager gewezen op de juridische stappen die nog gezet kunnen worden zoals bezwaar aantekenen en een voorlopige voorziening aanvragen.

Bij de exploitanten van De Sjaak is de weigering hard aangekomen. ,,Door een tikkie naïef en ondoordacht handelen van m'n vent en een burgemeester die mij, in m'n functie van 'eigenaresse' en leidinggevende, vervolgens de klappen op laat vangen, wordt mijn voorlopige vergunning ingetrokken en krijg ik dus ook geen definitieve vergunning meer, schrijft Claudia Jongejan-Verhoeven. ,,Dat ik hier goed ziek van ben is een understatement en ik ga alles proberen om (op wat voor manier dan ook) de zaak weer open te krijgen maar zie het somber in.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date