Categorieën

Service

'Geroofde kunst' bij KADE40

'Geroofde kunst' bij KADE40
Uit

'Geroofde kunst' bij KADE40

  • Advertorial
  • 12-11-2014
  • Uit
'Geroofde kunst' bij KADE40

VLAARDINGEN - Deze week een lezing over een zeer actueel onderwerp: ‘Geroofde kunst’. Liever zelf bezig? Schrijf je dan in voor een van de korte cursussen die in november van start gaan. 

De teruggave van (door de nazi’s) geroofde kunstwerken is actueler dan ooit. Musea hebben de afgelopen jaren hun bezit nauwkeurig nagekeken op de herkomst van hun werk. En terecht, er bestaat geen recht op plunderen. In de lezing gaan we in op beruchte zaken:  vanuit de 2e Wereldoorlog (Goudstikker, Koenigs) , maar ook andere gevallen (Napoleon, wel een van de overmoedigste kunstrovers die de wereld ooit gekend heeft;  Chinees erfgoed door de Britten gekaapt in 1860 tijdens de tweede opiumoorlog; de Österreichische Galerie Belvedere,  Maria Altmann en Klimt’s portret van Adele Bloch-Bauer; het  Art Loss Register en of er nog vindpremies te innen zijn (Mondriaan!), redder/sluwe handelaar Gurlitt. 

In de Galerie van vermiste/teruggevonden kunst behandelen we/bewonderen we individuele gevallen: de Mona Lisa (gestolen in 1911), Achnaton met offerblad uit het Egyptisch Museum Cairo, in februari  2011 gevonden op een  vuil Tahrirplein; ettelijke werken van Vermeer; De aanbidding van het Lam Gods van Van Eyck etc.). Het onderwerp is zeer actueel; woensdag 12 november vertelt kunsthistorica Atema haar verhaal in het programma NTR Academie. 

Lezing in KADE40: donderdag 13 en 20 november, aanvang 19.30 uur, kosten € 15,- voor twee lezingen. Inschrijven kan hier of op de avond zelf aan de deur.

Start nieuwe korte cursussen
Deze maand starten er weer een aantal korte cursussen. Zo kan er weer ingeschreven worden voor de cursussen Portretboetseren op woensdagavond en Portret Tekenen en Schilderen op de donderdagochtend. Start: 19 en 20 november, meer informatie vind u hier! Zie tabs Keramiek en Boetseren en Tekenen en Schilderen.

 

NIEUW: Seniorobics
Fit worden, fit zijn en fit blijven! Drie zeer belangrijke punten om aan het leven te kunnen blijven deelnemen. Seniorobics helpt je daarmee op weg. Onder leiding van een bevoegd instructeur wordt er gedurende 6 weken gewerkt aan conditie en coördinatie. Meedoen kan op eigen niveau. Meer informatie is te vinden op www.kade40.nl/cursus/dans.
 

Extra inschrijfavond
Zin om aan de slag te gaan? Kom dan langs op de extra inschrijfavond op woensdag 12 november a.s. tussen 18.00 en 21.00 uur bij KADE40 aan de Westhavenkade 40.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →