Geuzenmaand: Lezing Mariëlle van Uitert

11-03-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 12 maart om 19.45 uur geeft Mariëlle van Uitert, oorlogsfotograaf, een lezing in Bibliotheek de Plataan, Vlaardingen Centrum. Mariëlle is één van de geportretteerde vrouwen in de tentoonstelling ‘Palet van Verzet, moedige vrouwen toen en nu’.

In de tentoonstelling worden 14 moedige vrouwen van toen en nu geportretteerd. Vijf verzetsvrouwen uit de Tweede Wereldoorlog, negen vrouwen die na de Tweede Wereldoorlog rebelleren tegen ‘vrouwonvriendelijke’ praktijken. De grote gemene deler: ze willen een verschil maken. En ze maken een verschil. Ze zijn verontwaardigd over onrecht, zijn bereid hun eigen veiligheid op het spel te zetten en staan voor ‘zijn wie je bent’. Mariëlle van Uitert (1973) wilde in oorlogsgebieden gaan werken en laten zien wat er op de wereld aan waanzin is. 

De heer Yahya Assiri, oprichter van ALQST, is ook bij deze lezing aanwezig. Op 13 maart neemt hij namens ACPRA de Geuzenpenning in ontvangst in de Grote Kerk van Vlaardingen. Na de pauze is er gelegenheid om aan zowel Mariëlle van Uitert als Yahya Assiri vragen te stellen. 

De lezing is gratis, ook voor niet-leden. Wil je de tentoonstelling bekijken? Deze staat op de eerste etage van de Bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100 en is tijdens openingstijden vrij te bezichtigen. 

Voor meer informatie kijk op www.debibliotheekdeplataan.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date