Geuzenmaand – Tentoonstelling Palet van verzet

10-03-2020 Uit Redactie

Moedige vrouwen van toen en nu

VLAARDINGEN - Op woensdag 4 maart is de tentoonstelling ‘Palet van Verzet, moedige vrouwen van toen en nu’ officieel geopend door wethouder Jacky Silos en Sahra Muse, afkomstig uit Somalië. Sahra is sinds jaar en dag een belangrijke vaste waarde in het dagelijkse maatschappelijk leven in Vlaardingen.

De tentoonstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simone Jacobs. In dit boek en dus ook in de tentoonstelling worden 14 moedige vrouwen van toen en nu geportretteerd. Vijf verzetsvrouwen uit de Tweede Wereldoorlog, negen vrouwen die na de Tweede Wereldoorlog rebelleren tegen ‘vrouwonvriendelijke’ praktijken. De grote gemene deler: ze willen een verschil maken. En ze maken een verschil. Ze zijn verontwaardigd over onrecht, zijn bereid hun eigen veiligheid op het spel te zetten en staan voor ‘zijn wie je bent’.

De tentoonstelling staat op de eerste etage van de Bibliotheek de Plataan in Vlaardingen Centrum, Waalstraat 100 en is tijdens openingstijden vrij te bezichtigen. Het boek is bij ons te leen, wil je het boek reserveren? kijk dan op onze website www.debibliotheekdeplataan.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date