Gezellig druk en zonovergoten Zomerterras

15-08-2016 Uit Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Het tweede weekend van het Zomerterras 2016 zit er op en het was de zon die meehielp om er een succes van te maken. De zondag begon met een jazzconcert van pianist Rob van Kreeveld met zijn kwartet. Van Kreeveld werkte met een aantal groten der aarde , maar mag hier inmiddels zelf ook wel toe gerekend worden. Voorzichtig lopend naar de microfoon kondigde hij steeds met zachte stem de nummers aan, maar eenmaal achter de toetsen van zijn instrument ging hij virtuoos helemaal los. Een wereldtopper !

Om twee uur was het de beurt aan zanger gitarist István Ouborg die speelde onder de artiestennaam Stain. Het was bij Stain een beetje als bij wijn; naarmate de tijd vorderde begon het beter te klinken, zoals bij de cover van “Wish You Were Here” van Pink Floyd. Covers komen doorgaans beter uit de verf als er meer dan een akoestische gitaar bij is om de ‘boel in de verf te zetten’.

Met weer veel activiteiten voor de kinderen en een wijnproeverij werd het op de velden steeds drukker. Bij de wijnproeverij kon je overigens beslist niet dronken worden, want het duurde steeds erg lang voor het volgende glas ingeschonken werd.

De middag werd afgesloten door de Latinjazz formatie Latineo onder leiding van drummer Mark de Jong. Een strakke 3 mans blazerssectie, Latijns Amerikaanse ritmes en strakke solo’s zorgden voor een feestelijk eind. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Bekijk de foto's
Gerelateerd