Gezonde koek en zopie op het Winterterras

16-12-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Meer dan 300 kinderen van IKC Ambacht kwamen vanmorgen als eerste school schaatsen bij het Winterterras in het Oranjepark. Wethouder Jacky Silos, tevens voorzitter van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Vlaardingen deelde samen met bakker Frank Hazenberg de eerste gezonde koek-en-zopie uit. 

Schaatsen = koek-en-zopie
Sinds lange tijd kan er weer eens geschaatst worden in Vlaardingen. In het Oranjepark is het Winterterras opgebouwd en kun je je uitleven op de kunstijsbaan. Vlaardingen in Beweging, partner van JOGG Vlaardingen, heeft het schoolschaatsen mogelijk gemaakt voor de Vlaardingse scholen. 

Als je aan schaatsen denkt, denk je ook aan koek-en-zopie. Reden voor onze JOGG-regisseur Mariëlla Danse om te onderzoeken of de bekende Vlaardingse IJsmop naar het Winterterras kon worden gehaald. Frank Hazenberg omarmde dit idee en heeft een gezonde variant van de Vlaardingse IJsmop gebakken, samen met de bakkers van Zorgbakkerij De Vlinder (onderdeel van Middin) in Rotterdam. Deze variant bevat 75 procent minder suiker dan de normale variant. De zopie is een warme kop chocolademelk zero, dus zonder suiker.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date