Girlsnight: meiden een avond in de spotlights!

15-12-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdagavond 29 november heeft het jongerenwerk van Minters samen met een groep meiden in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar in het Wijkcentrum West voor de eerste keer een meidenavond georganiseerd. De meiden hebben deze avond zelf ingevuld, zij wilden graag een echte meidenavond vol met meidendingen. Zo hebben ze met elkaar gegeten, was er veel te doen op het gebied van beauty (ze konden zich op laten maken, hun haar laten doen, etc.) en sloten ze de avond af op de dansvloer.  

Het jongerenwerk van Minters organiseert het hele jaar door diverse activiteiten voor jong en oud, maar ons aanbod trok voornamelijk jongens aan en bleek minder aantrekkelijk voor meiden van dezelfde leeftijd (tussen de 13 en 18 jaar). Omdat we het belangrijk vinden deze groep ook iets te kunnen bieden, zijn we actief op zoek gegaan naar meiden (o.a. op de vrijwilligersmarkt van 26 sept in Schiedam) en hebben hen gevraagd wat zij nou écht leuk vinden en waar zij graag naartoe zouden willen. Jongerenwerker Assiya is met zes van deze meiden een werkgroep gestart om te kijken wat zij zelf graag wilden organiseren. Wat houdt meiden bezig en hoe kunnen we ze bereiken? 

Na twee maanden van voorbereiding, waarin zij zelf het voortouw namen door een flyer te ontwerpen, reclame te maken en hun eigen netwerk aan te spreken was het vrijdag 29 november dan eindelijk zo ver: de allereerste meidenavond in het wijkcentrum in de Westwijk. Een groot succes, waar ongeveer 45 meiden op af zijn gekomen en met elkaar een hele leuke avond hebben beleefd. Tijdens deze avond heeft het jongerenwerk de tijd gehad om met de meiden in gesprek te gaan. We wilden graag van de meiden zelf horen wat zij graag terug willen zien qua activiteiten. Het doel hiervan is om ook deze groep (die toch behoorlijk onbereikbaar is) goed in beeld te krijgen, en zorgen dat ze weten wat het jongerenwerk doet en hen makkelijker weten te vinden. 

Er komt zeker een vervolg, er is een nieuw groepje meiden die zich gaan inzetten om de volgende activiteit te bedenken en te organiseren samen met Assiya dus houd de website en de social media kanalen van Minters goed in de gaten!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date