Gitaarlegende Jan Akkerman naar Vlaardingen

17-01-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Jan Akkerman, Nederlands grootste gitaarvirtuoos, treedt vrijdag 26 januari op in De Kroepoekfabriek, het poppodium van de regio. Dat doet hij met zijn oude formatie Brainbox, anno 2018 omgedoopt tot My Brainbox.

Akkerman behoort al decennia tot de absolute wereldtop van de gitaarspelers. In 1973 werd de meester zelfs uitgeroepen tot ‘beste gitarist ter wereld’. Als onderdeel van Focus en Brainbox reisde hij de wereld over. Soloplaten als ‘Tabernakel’ (1973), ‘Jan Akkerman’ (1977), maar ook recenter werk ‘CU’ (2003) en ‘Minor Details’ (2013) brachten hem zo mogelijk nog verder. Akkerman deelde het podium met grootheden als BB King, Ice-T en Charlie Byrd. Ook was hij te gast op wereldberoemde festivals als Montreux Jazz en North Sea Jazz. Als gevolg van zijn onuitwisbare indruk op de Nederlandse popmuziek, ontving de gitarist in 2005 de Gouden Harp voor zijn oeuvre en werd hij in 2012 zelfs geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. 

Tijdens deze avond staat het werk van Brainbox centraal, in het bijzonder het vroege werk van de band. Denk daarbij aan de eerste LP uit 1969, met klassiekers als Down Man, Dark Rose, Summertime, Sea of Delight, Woman’s Gone en Scarborough Fair. De formatie bestaat naast Jan Akkerman uit zanger Bert Heerink, Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas/percussie) en drummer Marijn van den Berg. 

Certain Animals
Niet alleen My Brainbox treedt op, ook Certain Animals. De Rotterdamse band bestaat uit drie man en maakt vuige rock met een retro feel en een vleugje pyschedelica. De muzikanten hebben hun sporen verdiend. Zo speelden bandleden voorheen in onder andere PAUW en de nummer-1 Beatles tributeband The Fabulous WannaBeatles. Eerder is Certain Animals ook te gast geweest in De Wereld Draait Door, Rotown Rotterdam, Hedon Zwolle en mocht optreden als voorprogramma van The Golden Earring.

Vrijdag 26 januari, deur open 20.30 uur, start 21.00 uur, kaarten in de voorverkoop € 17,50, aan de deur 20 euro. Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date