Glowtober brengt rauwe hiphop in de KF

20-10-2016 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Het concert van Broederliefde in september was een groot succes. Dit bewijst dat hiphop springlevend is in Vlaardingen. Daarom is er binnenkort weer hiphop in De Kroepoekfabriek in de vorm van een nieuwe concept: Glowtober. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 21 oktober met een scherpe line-up: Ray Fuego (SMIB), Anbu Nevlo en veel lokaal talent.

Ray Fuego is jong, rauw, wild en eerlijk. Hij heeft de nodige ervaring opgebouwd en is nog lang niet klaar. Het begon allemaal met zijn eerste soloproject Fuego Parasimpre en vanuit daar escaleerde het. Hij is onderdeel van het alom bekende rapcollectief SMIB, wat staat voor Bims (Bijlmer). Deze Amsterdamse jongens zijn gestopt met waar ze mee bezig waren om muziek te maken. Op Appelsap braken ze bijna letterlijk de tent af, dan weet je wat je kan verwachten. Velen voorspellen dat ze de grootste in het hiphop veld gaan worden.

De tweede headliner is Anbu Nevlo. Een piepjong energiek collectief uit Venlo schrijft de meest eigenzinnige Nederlandse hiphop van het moment. De mannen van Anbu maken bijzondere, lichtvoetige en melodieuze trap in een maffe mengelmoes van Engelse slang, Limburgse straattaal en een vrachtlading aan zachte G’s. Een bizarre combinatie, maar hij werkt wonderlijk goed.

Verder staan er verschillende lokale helden op het programma, namelijk: BeastBoys, Godu, Black Acid, Flix Primus, Dentalhon en Brunzyn x Toby Checker. Het wordt een bomvol feest met een ijzersterke line-up en genoeg moshpits om niet meer te hoeven sporten deze maand.

Vrijdag 21 oktober, deur open 20.30 uur, aanvang 21.00 uur, karten tien euro in de voorverkoop en € 12,50 aan de deur.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date