Categorieën

Service

Goede voornemens? KADE40!

Goede voornemens? KADE40!
Uit

Goede voornemens? KADE40!

  • Advertorial
  • 08-12-2014
  • Uit
Goede voornemens? KADE40!

VLAARDINGEN - Heb je het goede voornemen om jezelf wat meer tijd ter ontspanning te gunnen en jezelf verder creatief te ontwikkelen? Schrijf je dan in voor een van de leuke cursussen die in januari van start gaan. KADE40, het centrum voor Kunst en Cultuureducatie in Vlaardingen, is de plek  om een leuke cursus, workshop of lezing te volgen. Van jong tot oud, van filosofie tot edelsmeden of keramiek. Het kan allemaal, gewoon in eigen stad.
 

Filosofie en cultuur

KADE40 start het nieuwe jaar met een nieuwe filosofiecursus. Tijdens deze cursus zetten we je 13 lessen aan het denken, maar dan wel op een specifieke wijze. 'Filosoferen' is in de kern 'leren denken'. Deze "denkkunst" leert men door allereerst 'mee te denken' met andere grote denkers. Aan de hand van grote westerse filosofen als Spinoza, Schopenhauer en Foucault, zullen we in deze cursus verder kennis maken met de verschillende denkwijzen van het westerse denken. Ook slaan we in zogenaamde filosofische gesprekken zelf aan het denken. Start 21 januari. In het nieuwe jaar worden er ook weer verschillende lezingen gegeven in KADE40. We starten het nieuwe jaar in februari met een lezing over Parijs in 1900. In maart en april volgen nog verschillende interessante lezingen over boeiende actuele onderwerpen. 

 

Tekenen & Schilderen 

Nooit een keuze kunnen maken tussen tekenen of schilderen? Doe het dan allebei! Tijdens de ‘Oriëntatiecursus Tekenen & Schilderen’ komen de verschillende technieken en -materialen van tekenen en schilderen aan de orde. De lessen worden door drie teken- en schilderdocenten van KADE40 gegeven, ieder met hun eigen specialiteit. Zo kom je er vanzelf achter of je wilt schilderen, tekenen of aquarelleren, met welke materialen je het liefst werkt en welke docent bij jou past. Start 19 januari.  De overige cursussen tekenen en schilderen starten weer in januari. Tekenen in zwart-wit, met model of vrij naar eigen idee, het kan allemaal. Start derde week van januari. 

 

Keramiek, edelsmeden, etsen 

Altijd al je eigen vaas, ring of kunstwerk willen maken? Schrijf je dan nu in voor een van de verschillende cursussen keramiek, edelsmeden of etsen. Start derde week januari. 

 

Theater, zang en dans

Bij KADE40 worden er theater-, zang- en danslessen gegeven. Voor jong en oud, voor ieder wat wils. Voor de theaterlessen werken wij samen met het Hofpleintheater, maar ook met eigen docenten. De verschillende theater-, dans- en muzieklessen van de KADE40 docenten starten weer of gaan verder van de derde week van januari. Er zijn al mogelijkheden vanaf twee jaar.

 

Kinderaanbod

Ook de kinderen kunnen vanaf januari weer volop aan de slag. Of dat is in het Kinderatelier, het Modeatelier of met het maken van een eigen film, is een lastige keuze. Het kinderaanbod is te vinden op de site onder de verschillende disciplines, knop Jeugd & Jongeren. 

Het complete aanbod en informatie over inschrijven, kosten en data is te vinden op www.kade40.nl

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →