Categorieën

Service

Grenzeloze kunst in KADE40

Grenzeloze kunst in KADE40
Uit

Grenzeloze kunst in KADE40

  • Redactie
  • 07-11-2014
  • Uit
Grenzeloze kunst in KADE40

VLAARDINGEN - Op 14 november 2014 wordt de Dag van de Dialoog georganiseerd door Vele Vlaardingers Een Huis. Ook KADE40 biedt onderdak aan drie tafels, waar Vlaardingse burgers onder het nuttigen van een maaltijd met elkaar in gesprek gaan over het thema  'Grenzeloze Kunst' .

De novembertentoonstelling in de centrale hal van KADE40 staat in het teken van de Dag van de Dialoog. De drie deel exposities tonen allen op geheel eigen wijze de diverse invalshoeken van waaruit de makers, van jong tot oud,  aansluiten bij dit onderwerp.

Drie Vlaardingse organisaties: Vele Vlaardingers Een Huis, Platform Ander Vlaardingen en Stichting Flagen hebben een bijdrage geleverd aan deze bijzondere expositie. Het werk vormt een mooie omlijsting voor de gesprekstafels op vrijdag 14 november.

Platform Ander Vlaardingen toont tekeningen die door leerlingen van basisschool ’t Kompas zijn gemaakt. De kinderen werkten onder leiding van beeldend kunstenaars Cees Eykelenboom en Juan Heinsohn. Voordat de kinderen aan de slag gingen werd er gepraat over het thema discriminatie. Een deel van het werk is nu in KADE40 te zien. Naast de tekeningen zijn er ook kleurrijke schilderijen en beeldjes van leerlingen van ’t Kompas te zien met als thema Vreemde Vogels.

Vele Vlaardingers Een Huis is vertegenwoordigd met een serie posters uit voorgaande edities van de Dag van de Dialoog. Een mooie beeldenreeks waarin de onderwerpen van de Dag van de Dialoog uit voorgaande jaren te zien zijn, zoals Wat kleurt Vlaardingen of Smaken verschillen.

Op zaterdag 1 november organiseerde Stichting Flagen 'Vormen van Herinneren'. Een sfeervolle bijeenkomst op begraafplaats Emaus. Vooraf waren er diverse stadsactiviteiten rondom het thema 'wat een familie'. De leden van de Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen hebben zich laten inspireren door het thema 'Familieziel'. Het resultaat hiervan is te zien in de foto-expositie in KADE40.

De expositie Grenzeloze Kunst is te zien tot en met 22 november tijdens openingsuren KADE40.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →