Halloween in het Stadshart

25-10-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Vrijdag 28 oktober is de negende Halloweenoptocht door het Stadshart van Vlaardingen. 450 kinderen en hun ouders trekken vanaf zes uur avonds door de stad, de een nog enger uitgedost dan de ander. 

Halloween is een traditie die is overgewaaid uit Amerika. De traditie is gebaseerd op een oude legende over een dolende ziel die niet in de hemel welkom is omdat de eigenaar zich tijdens zijn leven op aarde heel erg misdragen heeft. Maar hij kan ook niet naar de hel. Ooit heeft hij de duivel namelijk laten beloven dat die zijn ziel niet zou meenemen als hij eenmaal gestorven zou zijn. Nu doolt hij in het tussengebied. Het enige dat hij heeft is een vurig kooltje dat hij in een pompoen bewaart. Met deze lantaarn gaat hij nu de huizen langs en vraagt om een wonder of een traktatie (trick or treat). Tot nu toe heeft hij het moeten doen met traktaties en neptovenarij. Om de dolende ziel te helpen trekken kinderen nu langs de deuren. Zij hopen iemand  te vinden die de arme ziel alsnog naar de hemel kan helpen. Of gaat het eigenlijk meer om de traktatie? 

De start van de tocht is bij Party Eiland aan de Gedempte Biersloot. Daarvandaan gaat het in optocht door de straten op zoek naar vrijgevige mensen. Ieder jaar verkleden de kinderen zich in monsters, zombies en dergelijke en ieder jaar gaan er ook meer ouders verkleed mee en onderweg treffen ze dan spannend uitgedoste mensen. 

De tocht is al volgeboekt maar het is meer dan de moeite waard om naar de stad te komen om een kijkje te nemen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date