Hans Dulfer naar de Kroepoekfabriek

10-02-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Niemand minder dan publieksfavoriet en meestersaxofonist Hans Dulfer komt op zaterdag 3 maart naar De Kroepoekfabriek. Met zijn band vertelt hij die avond het wonderlijke verhaal van folk- en bluesmuzikant Lead Belly met de show ‘Dulfer Plays Blues’. 

Dulfer Plays Blues is Dulfers eerste theatershow. Dit voorjaar is hij echter exclusief te zien in slechts enkele poppodia, waaronder De Kroepoekfabriek in Vlaardingen. De meester komt niet solo, maar met volledige liveband De band bestaat uit bekende en gerenommeerde muzikanten. Kim Hoorweg (zang), Bas van Lier (Hammondorgel), Koen Schouten (baritonsax) en Jerome Hol (gitaar) ondersteunen Dulfer bij het vertellen van het veelbewogen levensverhaal van zijn held Huddy Willam Leadbetter, oftewel Lead Belly. 

Lead Belly


Een van de voorvaderen van de blues was een beruchte crimineel. Hij was sterk als een os, zoop iedereen onder de tafel, was een echte vechtersbaas en bracht heel wat tijd achter de tralies door. Huddy William Leadbetter (1885 – 1949) groeide op als zoon van een zwarte boer in Louisiana. Muziek was de uitweg voor zijn sores en tot tweemaal zijn uitweg uit de gevangenis. Hij verkreeg namelijk gratie door zijn gratieverzoek te verpakken in liedjes die hij speelde op zijn gitaar. In de jaren ’40, na de oorlog, begon zijn succes veel meer vorm te krijgen. Hij startte in 1949 met een Europese tour. Vlak na de start werd hij echter ziek, ALS was de diagnose. Na zijn terugkeer naar New York overleed hij aldaar aan de gevolgen van de ziekte, 64 jaar oud. 

Muzikaal had Lead Belly echter een grote indruk achtergelaten. Wereldberoemde nummers als ‘Black Betty’, ‘Where Did You Sleep Last Night’, ‘Midnight Special’, ‘Goodnight Irene’ en ‘Cotton Fields’ zijn gecovered door artiesten als Elvis, Johnny Cash, Creedence Clearwater Revival, Nirvana, The White Stripes en The Beach Boys.
 

Hans Dulfer


Hans Dulfer (1940) is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmusicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een eigenzinnige manier mee aan de haal. Met Dulfer als bekendste saxofonist van Nederland (op zijn dochter Candy na) hebben miljoenen Hollanders genoten van zijn compromisloze, gespierde saxofoonspel, altijd gecombineerd met een stuwende ritmesectie. 

Kaarten zijn alleen te koop op de website van De Kroepoekfabriek.

Zaterdag 3 maart, deur open 20.30 uur, aanvang 21.00 uur, kaarten kosten in de voorverkoop zestien euro, aan de deur € 18,50. Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date