Haring & Bierfeest: feeling hot, hot, hot!

29-06-2019 Uit Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Om een uur of tien vanochtend was het al een graad of 25 en dat liep vanmiddag nog op naar boven de 30 graden. Het was dus heet maar dat betekende vandaag op het Haring & Bierfeest volle terrassen aan de Westhavenkade, en ook op andere plekken.

De dag startte met een ontbijt waaraan een paar honderd Vlaardingers aanschoven en waarbij het college zorg droeg voor de bediening, het uitdelen van de broodjes en beleg en het schenken van de kopjes koffie en thee. Een voltallig college, wat voor het eerst sinds jaren was; er ontbrak voorheen altijd wel een wethouder. Op hetzelfde tijdstip startte de talentenjacht voor de jeugd. Een wedstrijd met eigenlijk alleen maar winnaars, waarbij de een wat meer moeite had dan de ander om de zenuwen in bedwang te houden.

Later werden de diverse podia bezet met onder meer De Juf en Kbam op de Westhavenkade, Willy & the Poor Boys in de Zomerstraat en in het Lijnbaanplantsoen verschillende andere acts. Overigens deden Café Stam op de Markt en De Waal aan de Waalstraat mee met hun eigen podia en bands. In het centrum waren ook nog eens clown Wouter en Buurman & Buurman als acts aanwezig, dus het bruiste best wel in Vlaardingen vandaag! Dat was ook het geval aan de ‘andere kant’ van de Westhavenkade, bij de Korte Hoogstraat, waar Rita Young zo’n beetje de hele dag artiesten aankondigde en tussendoor zelf ook de nodige nummers zong. Ze wist zich ook vandaag verzekerd van een trouwe schare fans.

Verder was er zat te doen vanaf het centrum tot aan de Nieuwe Maas, waar de mijnenjager Zr. Majesteits Vlaardingen afgemeerd was.

Vanavond Latin BM Royale, de uitsmijter van het leukste en grootste eendaagse feest dat Vlaardingen kent (ok, anderhalve dag).

Voor wie het nog eens wil beleven hebben we natuurlijk de foto’s!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date