Haringkoppen aan de Maas in het Delta Hotel

06-01-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In het Delta Hotel wordt donderdag 12 januari de tentoonstelling ‘Haringkoppen aan de Maas’ geopend door wethouder van Cultuur Arnout Hoekstra. De reizende tentoonstelling Haringkoppen Verbinden meert vanaf die dag aan in het vermaarde hotel aan het water. Het Delta Hotel serveert gedurende een maand een speciaal Vlaardings menu. Het haringbord waarop een van de gerechten wordt geserveerd is speciaal voor deze gelegenheid ontworpen in de traditie van de Vlaardingse haringborden. Dit bord krijgen de gasten mee naar huis als ze het menu bestellen.

De reizende expositie Haringkoppen Verbinden is inmiddels een begrip. Voor het eerst werden de haringen tentongesteld op de ARA Art Fair in Zwijndrecht. Ze trokken meteen de belangsteling. Vervolgens waren ze onder meer in Museum Scheveningen te zien. Ook daar was er veel enthousiasme. Inmiddels zijn er al zo’n 500 kistjes met haringen uitgegeven. Jos Lukassen die ze uitgeeft, kreeg er zo’n 200 retour. Veel van deze haringen – die door iedereen weer anders worden bekleurd, beschilderd en beplakt – zijn straks dus in het delta Hotel te zien.

Maar er is meer, op de wanden zullen de nodige platen hangen met haringen; er is een speciaal haringgedicht geschreven, er zijn speciale kleurplaten voor kinderen en tijdens de opening op 12 januari zingen de Smarties hun ‘haringlied’.

En dan natuurlijk dat speciale menu van het Delta Hotel… en na afloop een uniek door de Vlaardingse kunstenaar Hans Bakker ontworpen haringbord mee naar huis krijgen. Neem eens een kijkje en als u er toch bent; ga proeven!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date