Haringkoppen verbonden met Scheveningen

15-06-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN/SCHEVENINGEN - Kunstig geverfde en bewerkte haringen in Muzee Scheveningen die als doel hebben het imago van beide steden te verbeteren en de banden aan te halen en te verstevigen tussen de steden hun bewoners en de bedrijven. Vandaag zal de symbolische nieuwe haring uit Vlaring  aan boord worden gebracht van de historische zeilende haringlogger de Balder VL92 voor de export naar Scheveningen waar deze op 18 juni op vlaggetjesdag in Scheveningen zal worden overhandigd aan Paul de Kievit, direkteur Muzee Scheveningen.  

In het Museum Vlaardingen staat een fraaie bronzen haring die de band symboliseert tussen de stad en haar bewoners.Het is deze eeuwenoude haring die als kopie diende voor een futuristisch kunstzinnig project dat mensen met elkaar kan helpen verbinden onder het motto: Haringkoppen Verbinden. Wie eenmaal de kunstig beschilderde haringen heeft gezien die in Muzee Scheveningen gepresenteerd worden en  het achterliggende verhaal heeft gehoord, zal dit gelijk begrijpen.

In Muzee Scheveningen zijn een groot aantal reeds beschilderde haringen te zien die door bekende kunstenaars en diverse instellingen zijn beschilderd. De opening van de expositie word gedaan door de heer Pronk van Holland Vis op Zondag 19 juni om 11 uur in Muzee Scheveningen en loopt tot en met 10 juli.

Locatie: Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 90-92  in Den HaagGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date