Categorieën

Service

Hebzucht en zendingsdrang in Het Zeepaard

Hebzucht en zendingsdrang in Het Zeepaard
Uit

Hebzucht en zendingsdrang in Het Zeepaard

  • Redactie
  • 30-05-2016
  • Uit
VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film “El Abrazo de la Serpiente” van regisseur Ciro Guerra.  
 

Het verhaal


Ciro Guerra’s derde lange speelfilm is een odyssee door het hart van het Amazonegebied. In adembenemende zwart-witbeelden vertelt Guerra het verhaal van de Duitse ontdekkingsreiziger Theodor Koch-Grünberg (Jan Bijvoet) en zijn evenbeeld, de Amerikaan Richard Evans Schultes. Beiden reizen, respectievelijk in 1909 en 1940, vergezeld door de sjamaan Karamakate, door het Colombiaanse oerwoud, op zoek naar een geneeskrachtige plant. De reis vertelt over de invloed van de westerse hebzucht en zendingsdrang in het voorheen ongerepte gebied en laat de band met de natuur zien van een verloren beschaving. “El Abrazo de la Serpiente” kreeg een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film en werd alom geprezen als de verbeelding van een episch avontuur.

Het Parool: ,,In lumineus zwart-wit en met verrassend veel humor verhaalt regisseur Guerra van deze tochten langs steeds verontrustendere taferelen naar het ‘heart of darkness’ diep in het regenwoud…’’

De Volkskrant: ,,Regisseur Ciro Guerra maakt met deze bedwelmende filmtrip toverkunst’’.

“El Abrazo de la Serpiente” wordt vertoond op donderdag 2 juni om 20.30 uur en op zondag 5 juni om 16.15 uur. Reserveren kan via hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.