Het eerste weekend Zomerterras zit er op !

08-08-2016 Uit Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Het eerste weekend van het leukste feestje van Vlaardingen werd gisteren afgesloten met ook nu weer voor elk wat wils. Op het Zomerterras werd om kwart over twaalf afgetrapt met het Artvark Saxophone Quartet. Vier mannen die zichtbaar en hoorbaar veel plezier hadden met hun saxofoon en de kunstige, muzikale arrangementen van onder meer Oudhollandse liedjes. Voor de één was dat een prima begin van de dag, voor de ander klonk het misschien wat onrustig. In ieder geval was vrijwel elke stoel voor het kleine podium bezet door liefhebbers die zich door het af en toe vallende beetje motregen niet lieten afschrikken.

Na dit virtuoze optreden startte het Kinderprogramma met schminken, haren vlechten, knutselen aan de tafel bij Un1ek en spelen bij Circus Hannes & Co. Nog steeds drupte er af en toe wat fijne regen naar beneden, maar de sfeer was uitstekend en het toegestroomde publiek, van alle leeftijden, vermaakte zich opperbest.

Om twee uur trad op het kleine podium Maria Josephine op, singer-songwriter uit de eigen Haringstad. Spatzuiver, uitstekend verstaanbaar en muzikaal zat het verder ook goed. Wel wat jammer dat er niet al te veel Vlaardingers naar het podium trokken, want Maria Josephine verdient zeker een groter publiek. Enige afwisseling in hoe een muzikaal programma ‘neer te zetten’ had misschien geholpen: wat gastoptredens van meespelende collega’s of de ‘songs’  verbinden met een kort verhaal of anekdote had de presentatie wat uitdagender gemaakt.

De dag werd afgesloten door Mariachi Reloaded. Een band samengesteld uit leden vanuit heel Latijns Amerika en België: een prima combinatie, zo bleek uit de reacties van het publiek. Er werd weer eens gedanst op opzwepende ritmes en aanstekelijk enthousiasme van de band ! Kortom een feest waarmee het eerste weekend van het Zomerterras 2016 succesvol afgesloten werd. Gelukkig hebben we de foto’s nog !

Bekijk de foto's
Gerelateerd