Het is weer tijd voor Talk of the Town

03-10-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 7 oktober is het weer tijd voor een gloednieuwe editie van Talk of the Town: Vlaardings enige echte eigen terugkerende én avondvullende talkshow met leuke gasten, spannende interviews, geweldige muzikanten, actualiteiten, politiek en cultuur in de Stadsgehoorzaal. Schuif gezellig aan in de tot een knus café omgetoverde Harmonie en laat je inspireren door al het moois dat Vlaardingen te bieden heeft. De presentatie is ook dit jaar weer in handen van gastheer Tjerk van der Ende en natuurlijk zullen ook alle vaste elementen in deze allereerste editie van het nieuwe seizoen niet ontbreken! Lees snel verder voor een tipje van de (programma)sluier…   

 

Olympische sporter(s)

Nederland keek deze zomer massaal naar de Olympische Spelen in Rio. Er was genoeg te juichen en bovendien was de regio goed vertegenwoordigd. Niemand minder dan boksster Nouchka Fontijn, die verraste met een Olympische zilveren plak, schuif deze avond aan. De geboren Rotterdamse woont en traint in Schiedam. Opgeven is voor haar geen optie. Maar waar komt die onverzettelijke mentaliteit vandaan? Samen met Fontijn (maar misschien ook nog wel met één of twee andere olympische kanjers die nog heel even geheim blijven…) wordt terug gegaan naar het begin. Hoe bereik je vanuit de lokale anonimiteit de absolute top?

 

Oma’s Pop-up

Eenzaamheid onder ouderen is een veel voorkomend probleem, maar hoe kan hier iets aan worden gedaan? Dat was het uitgangspunt van een groepje jonge studenten uit Rotterdam. Al snel was het concept Oma’s Pop-up geboren. Het idee? Samen koken, want eten verbindt. Al generaties lang. Bij Oma’s Pop-up koken jongeren en ouderen samen met een echte chef-kok, om vervolgens gezellig met elkaar te tafelen. Vanavond is de Vlaardingse Mark Hendriks te gast, één van de initiatiefnemers. Met zijn jonge leeftijd en flinke dosis ambitie is hij een voorbeeld voor de jonge generatie. Oma’s Pop-up heeft inmiddels zelfs de nationale politiek en de internationale pers bereikt én won de Randstad Talent Award. Nieuwsgierigheid en reden genoeg voor een leuk gesprek!

 

What the Kruk

Na de Vlaardingse politici Vera Kalf, Cees Oosterom en Arnout Hoekstra is het deze editie de beurt aan Frans Hoogendijk om plaats te nemen op de befaamde kruk. De fractievoorzitter van ONS.Vlaardingen zorgt regelmatig samen met mederaadslid Ron Boers voor het nodige rumoer in de raadzaal en vuurt in een razend tempo artikel-36-vragen op het college af. Het kleinste of geringste is al voldoende voor een serie kritische vragen aan de burgemeester en wethouders. Een mooie invalshoek voor een spervuur aan pittige vragen van host Tjerk van der Ende. Lukt het Hoogendijk om ook badend in het zweet nog ad rem te antwoorden?


Stadslandbouw Van Ruytenburch

Talk of the Town is altijd nieuwsgierig naar lokaal talent, goede initiatieven en bijzondere ondernemers. Maar ook naar trends en ontwikkelingen. Daarom deze avond ook een gesprek met Stadslandbouw Van Ruytenburch over het telen van eigen groente en fruit. Waarom én hoe zijn de belangrijkste vragen! De stichting wordt gedragen door vrijwilligers die behalve groene vingers, ook beschikken over maatschappelijke betrokkenheid. Zo zijn er kindertuintjes en kun je komen eten bij MOM, Maaltijden Op Maandag. Aan tafel drie betrokken leden die vertellen over alle ins & outs én hopelijk een gouden tip hebben voor de eigen moestuin! Er zal deze avond ook een kraam aanwezig zijn, waar de lekkerste huisgemaakte producten gekocht kunnen worden.

 

Speciaal aanbod


Natuurlijk hopen ze alle Talk of the Town-gasten van deze eerste editie graag opnieuw te mogen verwelkomen in de Stadsgehoorzaal. En speciaal daarom een uniek aanbod: alle gasten ontvangen op vertoon van hun toegangsbewijs van Talk of the Town één vrijkaart voor een niet-uitverkochte theatervoorstelling verderop in het seizoen. Er kan worden gekozen uit een selectie van voorstellingen en de vrijkaart dient op de avond zelf bij de theaterkassa te worden uitgezocht/afgehaald. De actie is niet geldig op reeds gereserveerde en/of gekocht theaterkaarten.

 

Talk of the Town

Vrijdag 7 oktober 2016   

Deuren open 19:30 uur I Aanvang 20:30 uur I € 4,00

Kaarten kunnen worden besteld via stadsgehoorzaal.nl , en daar is uiteraard ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal te vinden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date