Het mysterie van de bronzen hinde

26-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In het gratis toegankelijke gedeelte van het Museum Vlaardingen is sinds kort een mini-expositie te zien over het archeologisch onderzoek dat plaatsgevonden heeft nabij de Vlaardingse Zuidbuurt. Een van de vondsten die te bewonderen zijn is een klein bronzen beeldje van een hinde. Het is nog onduidelijk waar dit beeldje voor heeft gediend.

Het beeldje heeft een klein gaatje in de rug, waardoor het zo zou kunnen zijn dat het deel uitgemaakt heeft van iets groters. Wat het geweest kan zijn, blijft voorlopig een mysterie. Een stukje speelgoed of een siervoorwerp?
 

Archeologisch onderzoek

 
In de afgelopen tijd heeft Rijkswaterstaat archeologisch onderzoek laten verrichten in verband met de plannen rondom de aanleg van de  Blankenburgverbinding. De eerste resultaten geven nieuwe inzichten in de geschiedenis van dit gebied. De archeologen hebben onder andere een middeleeuwse terp ontdekt. Het is voor het eerst in Vlaardingen dat een middeleeuwse terp door archeologen wordt onderzocht. Het onderzoek in het gebied loopt nog tot en met maart 2017.
 

Mini-expositie


De gemeente Vlaardingen vindt het belangrijk dat er archeologisch onderzoek gedaan wordt op plekken waar de grond verstoord wordt. Maar naast het onderzoek, wil de gemeente de resultaten van dat onderzoek vooral ook delen met het publiek om zo het verhaal van de geschiedenis van onze stad steeds meer in beeld te brengen. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met Rijkswaterstaat, een mini-expositie laten maken door bureau TGV teksten en presentatie. De expositie heeft een plek gekregen in het Museum Vlaardingen. Deze mini-expositie is gratis toegankelijk voor publiek. De expositie wordt geregeld aangevuld met eventuele nieuwe vondsten en informatie uit het nog lopende onderzoek.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date