Categorieën

Service

Het stormt in de JT bioscoop Vlaardingen

Het stormt in de JT bioscoop Vlaardingen
Uit

Het stormt in de JT bioscoop Vlaardingen

  • Redactie
  • 28-08-2014
  • Uit

VLAARDINGEN – Het moet gezegd worden: de nieuwe managers van JT Vlaardingen, Mirella Huizer en Bastiaan Jacobs hebben het goed voor elkaar. Bezoekers van de bioscoop staat een gastvrije ontvangst te wachten van vriendelijke en goed opgeleide medewerkers. De omgeving ziet er doorgaans uitstekend verzorgd uit en over de faciliteiten hadden we, zeker bij de speciale voorpremière van de nieuwe film 'Into the Storm' op woensdag 27 augustus, ook zeker niet te klagen.

Bij de start van JT in Vlaardingen was dat nog anders en ging er veel fout. Een goed imago opbouwen kost veel tijd, een slecht imago is echter snel verworven. Nadat JT de Vlaardingse Mirella Huizer in het management heeft geplaatst, is het imago van de bioscoop aan het Veerplein positief gaan kantelen. Eindelijk iemand uit de stad die weet wat er leeft onder Vlaardingers! Inmiddels vinden daardoor steeds meer bezoekers hun weg naar de filmzalen.

Vlaardingen24 was in ieder geval zelf ook benieuwd naar de film 'Into the Storm' en nestelde zich bij de voorpremière in één van de stoelen van de zaal waar het Dolby Atmos systeem is gemonteerd, het nieuwste van het nieuwste op geluidstechniek.  Een normale bioscoopzaal heeft een muziekvermogen van 7.000 Watt. De Dolby Atmos zalen beschikken over een installatie van gemiddeld 94.000 Watt. Er bevinden zich in de bioscoopzaal niet alleen surroundspeakers op de wanden, maar zelfs in het plafond. Hierdoor krijgt het geluid een derde dimensie. Het biedt filmmakers de gelegenheid om het geluid nauwkeurig te plaatsen en te laten bewegen in en door de zaal. Dit leidt weer tot een nog sterkere bijdrage aan het verhaal. JT Bioscopen behoort tot de zeer selecte groep bioscopen ter wereld waar dit systeem is geplaatst.

Over de film willen we niet al teveel verklappen, maar de verhaallijn is als volgt: In één dag wordt het stadje Silverton verwoest door de ongekende kracht van een serie tornado’s. De bevolking is overgeleverd aan de genade van de onvoorspelbare en dodelijke cyclonen, terwijl stormjagers waarschuwen dat het ergste nog moet komen. De meeste mensen zoeken een schuilplaats, maar sommigen gaan juist naar de tornado toe, voor dat ene, unieke shot. Verteld door de ogen en lenzen van professionele stormjagers, sensatiezoekende amateurs en dappere burgers. 'Into the Storm' laat je ervaren hoe extreem Moeder Natuur kan zijn. Deze rampenfilm is bij uitstek geschikt om in Dolby Atmos te bekijken. Door het immense 3D-geluidssysteem waan je jezelf niet meer in een bioscoopzaal, maar in het hart van de wervelwinden.

Al met al genoten we van de film, de gastvrije ontvangst en het 'ouderwetse avondje uit'. Van harte aanbevolen !

 

Vue Vlaardingen

Veerplein 134e, Vlaardingen

Meer over Vue Vlaardingen →