Het Varend Corso: Helemaal Hollands !

22-07-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit unieke spektakel staat garant voor een heerlijk dagje uit met familie of vrienden.

Het corso is dit jaar op 3-4-5 augustus te zien. De stoet trekt door onder meer het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Drie dagen lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen.

Het Varend Corso Westland staat dit jaar helemaal in het teken van Holland en het thema is dan ook “Helemaal Hollands”.  Het thema biedt de deelnemers talloze handvatten om deze zomer weer te schitteren. Holland heeft tenslotte genoeg om trots op te zijn, denk maar aan de tulpen, klompen, stroopwafels, jenever en kazen waar Nederland over de hele wereld om bekend staat. Ook zijn er de Nederlandse topsporters die hoge ogen gooien in het internationale wielrennen, de autosport en de atletiek; en op voetballend vlak laten de mannen het even afweten, maar dat wordt door de vrouwen meer dan goed gemaakt.

Daarnaast zijn er talloze bekende termen die als inspiratiebron kunnen dienen: de Hollandse nieuwe bijvoorbeeld, of programma’s als Heel Holland Bakt en Hollands Next Topmodel.  Extra bijzonder is de slag bij Vlaardingen, die in 2018 precies duizend jaar geleden werd uitgevochten. Ook met dat historische aspect hebben de deelnemers veel mogelijkheden.

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien is dus nog wee weken wachten, maar op vrijdag 3 augustus kun je het in Vlaardingen met eigen ogen zien. De planning is dat het corso rond 16.45 uur de houten brug over de Vaart bereikt en bij de Emmakade rond 17.15 uur keert.

De foto’s van afgelopen jaar kun je hier!  terugzien.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date