Holy Shit: een stevig Laatste Avondmaal

10-11-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN/ATHENE - Een Jezusfiguur op de WC. Dertig muntstukken op de vloer. Het besef van verraad: Holy Shit! Met dit beeld maakt de Vlaardingse kunstfotograaf Look J. Boden in november zijn opwachting in Griekenland.

De Blank Wall Gallery in Athene werkt koortsachtig aan een nieuwe tentoonstelling met conceptuele fotokunst. Hiertoe organiseerde zij een internationale wedstrijd. Uit de grote hoeveelheid inzendingen selecteerde ze 100 werken, die in november zullen worden tentoongesteld.

Jezus als gewone man
Eén van de kunstwerken is van de Vlaardingse fotograaf Look J. Boden. Het gaat om het werk Holy Shit!, een hedendaags Jezusfiguur (een rol van Vlaardinger Maurice Stoffels) dat er na een stevig Laatste Avondmaal op de wc achter komt dat hij verraden is. Voor de deur liggen 30 euromunten op de grond - een verwijzing naar de 30 zilverlingen die Judas aannam om Jezus bij de priesters van de tempel aan te geven.

,,Jezus wordt altijd op een speciale manier weergegeven, om zijn heiligheid te onderstrepen'', zegt Boden. ,,Het leek mij echter wel aardig om hem als een gewone man neer te zetten. Een kerel, die na een dag hard werken met een paar gasten ergens wat gaat eten, en voor het vertrek nog even naar de WC moet. Simpel en alledaags.''

Holy Shit! was eerder te zien in exposities in Nederland en werd gepubliceerd op de social media van het Amerikaanse Dark Beauty Magazine. De expositie wordt geopend op vrijdag 16 november en duurt tot en met 28 november.

Gerelateerd