Horeca mag vanaf nu buitenbar

03-08-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Horecagelegenheden in Vlaardingen mogen voortaan een buitenbar/kassa op het terras hebben. Het gebruik van een buitenbar was een verzoek van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Vlaardingen aan de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders wil de regels voor horeca en evenementen verminderen en een meer levendige en bruisende binnenstad. Buitenbars kunnen daar een bijdrage aan leveren.

Aan het gebruik van een buitenbar zijn uiteraard wel regels verbonden. Zo mag de buitenbar bijvoorbeeld alleen tijdens de openingstijden van het terras gebruikt worden en moet hij mobiel zijn en als hij niet wordt gebruikt in het pand worden opgeslagen. Omdat voor het toestaan van een buitenbar/kassa een officieel besluit genomen moet worden, kan dat pas in september ingaan. Momenteel is het terrasseizoen in volle gang en daarom wordt een buitenbar tot aan het officiële besluit gedoogd.

 

Minder regels, Meer service

In het kader van de deregulering zijn al verschillende maatregelen genomen. Sinds 1 januari 2016 mogen cafés in het horecaconcentratiegebied op zaterdag tot 04.00 uur open. De ‘voorlopige exploitatievergunning’ is ingevoerd die het mogelijk maakt al na vijf werkdagen open te gaan, verlaatjes zijn versoepeld en er ligt een raadsvoorstel om de leges voor evenementen af te schaffen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date