House of the Rising Sun strijkt neer in Vlaardingen

29-09-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdag 5 oktober is een bijzondere avond. De fameuze band The Animals staat deze avond als Animals & Friends op het podium van De Kroepoekfabriek. De Britten worden bijgestaan door de Rotterdamse talenten van Anemone.

The Animals
De Britse band werd opgericht in 1957 door John Steel en Eric Burdon. Binnen enkele jaren werden The Animals onderdeel van de Britse beat-invasie in de jaren ’60. Hierdoor passen ze in een rijtje met The Beatles, The Rolling Stones, The Yardbirds en The Who. Tevens werden The Animals de tweede Britse band, na The Beatles, die de nr. 1 positie in de VS wist te bereiken. Dit deden zij met wereldhit en echte klassieker ‘House of the Rising Sun’.

The Animals staan in De Kroepoekfabriek als Animals & Friends met oorspronkelijk lid John Steel en lid uit de hoogtijdagen van The Animals Mickey Gallagher. Verder bestaat de band uit twee nieuwere leden om de sound van The Animals in leven te houden.

Anemone
De Rotterdamse band Anemone mixt veel bekende Britse rockelementen, als Britpop en Madchester. Verwacht een sound die ergens tussen Oasis, Pavement, The Stone Roses en The Smiths ligt. De band is actief sinds 2017 en heeft net haar debuutalbum uitgebracht. Bovendien staat de band op het nieuwe Rotterdamse showcase-festival Left of the Dial.

Kaarten voor dit concert gaan hard. Voor fans die er graag bij willen zijn, is het aan te bevelen de kaarten via de website van De Kroepoekfabriek aan te schaffen.

Vrijdag 5 oktober, deur open 20.30 uur, aanvang 21.00 uur, kaarten zijn verkrijgbaar via www.kroepoekfabriek.nl.

Gerelateerd