Indoor Rockfestival in de Kroepoekfabriek

26-09-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De gitaren zullen scheuren, de drums zullen dreunen. Met die verwachting opent De Kroepoekfabriek, in samenwerking met Never Mind The Hype, op zaterdag 7 oktober de deuren voor de tweede editie van het Rock ’n Rollercoaster Indoor Festival.

Tijdens het minifestival maken maar liefst zeven bands hun opwachting op podium en rockruimte, Men kan zelfs een volledig professionele tattoo laten zetten door Ronin Tattoo. Het festival biedt een plek aan een breed scala rockmuziek: punk, hardrock, thrashmetal en knallende stadionrock passeren de revue.

Er wordt vooral uitgekeken naar de zeer komische trashmetal van Fleddy Melculy. De Vlamingen zijn de publiekstrekker van het evenement. Hun track ‘T-shirt van Metallica’ wist hoge ogen te gooien in zowel België als Nederland en ze veroverden plekken op grote festivals als Graspop, Pukkelpop en Zwarte Cross. Uit Rotterdam komen de mannen van Order of the Emperor. Hun klassieke benadering van hardrock doet sterk denken aan Iron Maiden. Gewapend met het bekende twin-gitaar geluid, laten ze merken dat de sound anno 2017 nog niets aan kracht ingeboet heeft.

Datzelfde geldt voor de rockers van Black Bone. Het Eindhovense trio heeft eerder in het voorprogramma gestaan van Deep Purple, Status Quo en Slash. Hun sound laat onmiddellijk een belletje rinkelen bij fans van Guns ’n Roses, Velvet Revolver en Airbourne. Recht-toe-recht-aan, no-nonsense hardrock. Het Amsterdamse NEED gooit het echter over een andere boeg: protopunk met invloeden van Iggy & The Stooges en Danzig. Met een bezetting die die eerder actief was in onder andere Aux Raus en No Turning Back.

Natuurlijk zijn de lokale helden ook van de partij: LIJGER, The Forbidden Wizards en The Heart Monitors eigenen zich de rookruimte toe, voor de gelegenheid omgetoverd tot de rockruimte.

Kaarten zijn te koop op de website van De Kroepoekfabriek en kosten 14 euro.

ROCK ‘N ROLLERCOASTER 2: FLEDDY MELCULY + MEER
ZATERDAG 7 OKTBOER
DEUR OPEN: 20:00 UUR | START: 20:30 UUR | VVK 14 EURO | DEUR 18,50 EURO
KAARTEN VERKRIJGBAAR OP WWW.KROEPOEKFABRIEK.NLGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date