Internationale vrouwendag in Museum Vlaardingen.

02-03-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - 8 maart is Internationale Vrouwendag; een dag die in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Internationale Vrouwendag werd voor het eerst uitgeroepen in 1910. Vrouwen kwamen op voor hun rechten wat betreft arbeid en kiesrecht. De Verenigde Naties erkende in 1978 Internationale Vrouwendag als officiële feestdag.

Vier op 8 maart Internationale Vrouwendag in Museum Vlaardingen. Conservator drs. Alexandra Poldervaart vertelt het verhaal van de 18e eeuwse Vlaardingse redersvrouw Agnetha van Reewijk in wiens vroegere woonhuis het museum is gevestigd. Dr. Cora Laan plaatst haar in historisch perspectief en schetst de verschuivende positie van de vrouw in de afgelopen eeuwen.

Aanvang van de avond is 20.00 uur. Het museum is vanaf 19.30 uur open voor inloop. De entree is gratis. Koffie/thee kost €1,50. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Meer informatie over Museum Vlaardingen vindt u op museumvlaardingen.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date