Jasper Oostland en Marcel Witte in De Duig

03-04-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op 8, 9, 15, 16 en 17 april 2017 exposeren Jasper Oostland & Marcel Witte in Galerie De Duig. De opening vindt plaats op zaterdag 8 april om 14.00 uur.

Iedereen zal het zich ongetwijfeld nog herinneren: het levensgrote paard geschilderd door Marcel Witte in de etalage van Galerie De Duig, vorig voorjaar. Dit schilderij was onderdeel van een expositie van de Online Galerie, georganiseerd door Hèlen Daalmeijer. Dit jaar is het haar gelukt om een tentoonstelling met schilderijen van Jasper Oostland en Marcel Witte te organiseren. Deze kunstenaars hebben nooit eerder samen geëxposeerd, maar het werk van beiden inspireerde Hèlen tot het organiseren van deze expositie.

Gedurende twee weekenden in april, waaronder het paasweekend, zullen kleurrijke schilderijen met vaak humoristische en gevoelige ondertoon van de hand van Jasper Oostland en Marcel Witte in Galerie De Duig te zien zijn.

Jasper Oostland (1976) volgde een opleiding richting illustratie aan de Groningse Academie Minerva. Tijdens zijn studie veranderde zijn werk van een stripachtige stijl naar een meer realistische stijl. Na zijn opleiding kreeg Jasper bekendheid door het schilderen van boomkikkers met menselijke kenmerken, maar in een later stadium speelden duikertjes - soms in combinatie met kikkers - de hoofdrol in zijn werk. Tegenwoordig schildert hij ook katten, vogels en andere dieren. Heel af en toe komt de mens voorbij. De kunstwerken van Jasper zijn figuratief geschilderd in vele laagjes acrylverf en komen vervreemdend, surrealistisch over, maar zijn kleurrijk en meestal humoristisch. 
 

Marcel Witte (1974) is autodidact. Zijn werken zijn in elk opzicht uniek en volgen een consequent doorgezette lijn. Met een perfect oog voor detail en een grote technische vaardigheid schildert hij nagenoeg levensgrote dieren tegen een monochrome achtergrond. Wat op het eerste gezicht een eenvoudig beeld lijkt, blijkt een geraffineerde compositie waarin elk detail klopt. De wijze waarop het schilderij is opgebouwd en hoe de onderlinge elementen samenwerken tot een geheel, de keuze voor de achtergrondkleur, de titel... Niets is toevallig. Door de transformatie van menselijke eigenschappen naar dieren zijn de werken confronterend voor de kijker. Naast een goede dosis humor bevatten Marcels schilderijen altijd een verborgen boodschap. Het is aan het publiek om deze te vinden.

De expositie vindt plaats op 8, 9, 15, 16 en 17 april van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak in Galerie De Duig aan de Landstraat 29

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date