Jonge organist speelt Bach in Sionkerk

08-10-2015 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Zaterdag 10 oktober om 19.30 uur vindt er een orgelconcert plaats in de Sionkerk aan het Westnieuwland 56. Aan het Leeflang-orgel zal ditmaal Pim Schipper uit Zeist plaatsnemen.

Pim Schipper (1983) was al vroeg gefascineerd door de klanken van het orgel en de werking ervan. Hij is in 2013 afgestudeerd als organist aan het Utrechts Conservatorium, bij Reitze Smits. Hij studeerde verder kerkmuziek bij Mark Lippe en Arnoud Heerings. Daarnaast volgde hij een aantal masterclasses clavecimbel bij Siebe Henstra. Pim is als organist verbonden aan de Grote Kerk te Wijk bij Duurstede waar hij het historische Kiespenningorgel (circa 1615) bespeeld, alsmede aan de Oude en de Nieuwe Kerk te Zeist. Verder is hij werkzaam als intonateur (stemmer van orgelpijpen) bij Stinkens orgelpijpenmakers te Zeist.

Pim vindt het jammer als mensen zijn favoriete instrument saai vinden en probeert het orgel te promoten door middel van originele samenwerkingsprojecten. Een voorbeeld daarvan is de vorig jaar in de Grote Kerk te Wijk bij Duurstede gehouden ‘Muzikale Wijnproeverij’, waarbij onder het genot van een goed glas wijn verbanden werden gelegd tussen muziek en de smaak van wijn en men al luisterend kon ervaren hoe smaak en klank elkaar versterken. Een logische combinatie voor een liefhebber van koken, eten en een goed glas. 

Op het programma staan werken van Dietrich Buxtehude, Johan Sebastian Bach, John Stanley en Gustav Merkel. Tussen de orgelwerken door is er ook samenzang, maar niet nadat Pim Schipper er eerst op los improviseert !

Na afloop is er gratis koffie en thee verkrijgbaar. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten, dit om het mogelijk te maken door te gaan met het organiseren van deze activiteiten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date