Categorieën

Service

Jubileumvoorstelling toneelvereniging Het Masker

Jubileumvoorstelling toneelvereniging Het Masker
Uit

Jubileumvoorstelling toneelvereniging Het Masker

  • Redactie
  • 04-11-2016
  • Uit
Jubileumvoorstelling toneelvereniging Het Masker
VLAARDINGEN - Zeventig jaar bestaat Het Masker alweer. Opgericht in 1946 als onderdeel van de personeelsvereniging van Shell, is Toneelvereniging Het Masker op 7 november 2003 op eigen benen komen te staan. Dat vieren ze op vrijdag 11 en zaterdag 12 november.

Een jubileumstuk moet iets speciaals zijn en iets extra's brengen. Zoveel mogelijk leden moeten mee kunnen doen en voor de trouwe aanhang moet er iets te genieten zijn. Rust, Vrede & Flinterman heeft dit. Het is snel geschreven, heerlijk humoristisch en nog spannend ook. Maar vooral prachtig vorm gegeven door regisseur Nelly den Breems.

 

RUST, VREDE & FLINTERMAN

We krijgen een kijkje in de showroom van begrafenisonderneming "Rust, Vrede & Flinterman". Een sprankelende onderneming, geleid door de zussen Esmé en Adelheid Flinterman. Naast de zaak hebben de zussen ook nog de zorg over hun dementerende moeder Martha Flinterman. Tussen de bedrijven door probeert Esmé ook nog haar opstandige dochter Colette een beetje groot te brengen. En een goede uitvaartonderneming kan natuurlijk niet zonder de toegewijde zorg van een trouwe medewerker. Die rol past perfect bij Erik. En er blijkt nog meer bij Erik te passen... Terwijl Martha ‘s nachts wat door de winkel en het huis loopt te spoken en almaar met Egbert, haar overleden echtgenoot, converseert is Colette niet van plan ook maar iets zinnigs uit voeren. Daar komt allemaal verandering in als neef Leo, of Lenny zoals hij zich nu noemt, op de proppen komt. Een ex-bajesklant op zoek naar onderdak. Leo blijkt nogal wat aantrekkingskracht uit te oefenen op een aantal vrouwen, maar niet allemaal om dezelfde reden. En waarom heeft hij een koffertje met een pistool bij zich? Colette gaat de spirituele toer op en verdiept zich in euthanasie... voor oma. Ze wisselt hierover regelmatig van gedachten met Fiona, de huisarts van de familie. Fiona, altijd druk druk druk, wordt tot haar grote ongenoegen keer op keer ontboden en dat gaat natuurlijk allemaal van haar kostbare tijd af die ze nodig heeft om haar patiëntenschare te redden. Lenny blijkt een keiharde ZZP-er die vooral geïnteresseerd is in Dulcinea Trattoria, die aan de overkant bij het Italiaanse consulaat werkt. En als je een winkel hebt, krijg je bezoekers zoals de zussen De Roos. Gea en Bea, geïnteresseerd in de hele winkelstraat, maar dat dan voornamelijk als Lenny in de buurt is.

Genoeg ingrediënten voor een dwaze komedie en uiteindelijk komt, zoals altijd, alles toch nog op zijn pootjes of, om in uitvaarttermen te blijven, in zijn kistje terecht.

Meer informatie is te vinden op toneelvereniginghetmasker.nl , waar je ook kaartjes kunt bestellen (8 euro per kaartje). Je kunt ook bellen met Yolanda Herfst-Prinsen (010 - 435 56 25).