Julia Filament exposeert in Cultuurwerkplaats

04-04-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Cultuurwerkplaats opent op zaterdag 8 april om 16.00 uur een solotentoonstelling van Julia Filament en nodigt u graag uit om erbij te zijn. Julia Filament (1994) werd geboren in Oekraïne, maar woont en werkt sinds 2013 in Nederland, waarvan de laatste jaren in Rotterdam. Ze genoot een kunst- en vormgevingsopleiding aan het Kiev Institute of Art and Design, en studeerde een jaar 3D Modeling & Animation aan het Amsterdamse SAE Institute.

Haar vroege werken (2009-2012) worden gekenmerkt door deels abstracte, deels realistische mensfiguren, vaak gemengd met organische figuren en natuurlijke elementen. Later (2013-2015) uit ze zich met name in zwart-wit illustraties, gebaseerd op haar zoektocht naar identiteit in een nieuw land, met een nieuwe cultuur en een nieuwe taal die haar tot dan toe weinig ruimte geeft om zich thuis te voelen.

Vanaf 2015 krijgt haar werk invloeden uit de hoek van de psychologie en de filosofie. Haar onderzoek richt zich steeds meer op de relatie tussen mensen en hun (mis)communicatie.

De expositie is te zien tot en met 6 mei, iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De Cultuurwerkplaats bevindt zich aan de Vetteoordskade 12, ingang aan de Jacob an Assendelftplaats. De toegang is vrij.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date