Junior Stadsdichter Vlaardingen geeft dichtbundel aan minister van Cultuur

22-06-2019 Uit Redactie

Fotograaf: Nico de Voogd

VLAARDINGEN - Junior Stadsdichter Vlaardingen, Gökçe Karaca (2006), gaf donderdag 20 juni het eerste exemplaar van de dichtbundel 'Een wereld in je hand' aan minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven. De bundel is gemaakt door De Schrijfschool voor Metropoolregio Rotterdam Den Haag. In het boek bezingen 11 dichters hun regio. Van zee en stad, energie en economie tot lijn E en de fiets.

Het leven in de 23 gemeenten van Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is in de bundel 'Een wereld in je hand' rijk verwoord. Dat kan ook niet anders, want de 11 dichters van de bundel wonen zelf in dit dynamische deel van Nederland. De dichtbundel is een relatiegeschenk van MRDH, gemaakt door De Schrijfschool in Rotterdam.

De jongste dichter van het elftal is Gökçe Karaca, Junior Stadsdichter Vlaardingen. Zij reikte donderdag 20 juni het eerste exemplaar uit aan minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven. Dit gebeurde tijdens de netwerkbijeenkomst 'Metropoolcafé' met als thema 'Cultuur'. In gepaste setting, een balletstudio van hogeschool voor de kunsten Codarts Rotterdam.

De andere dichters zijn: Stef Baijense (MRDH), Margriet van Bebber (Den Haag), Mark Boninsegna (Lansingerland), Eelkje Christine Bosch (Rotterdam), Miranda de Haan (Capelle aan den IJssel), Arthur Janssen (Den Haag), Albert Prins (Voorne), Robbert Roos (Zoetermeer), Bernadette Stom (Delft) en Peter Swanborn (Rotterdam).Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date