KADE 40 docent in beeld: Suzanne Stevense

10-12-2015 Uit Redactie

VLAARDINGEN - ,,Ik ben gek op oude meuk’’. ,,Mevrouw heeft u nog Donald Duckjes?’’ Zo een paar grepen uit het gesprek met de levenslustige en goedlachse creatieveling Suzanne Stevense. Ze barst bijna uit elkaar van de ideeën en krijgt het voor elkaar om naast een gezin met 3 kleine kinderen een veelzijdig bedrijf te runnen. Met haar Werkwinkeltje verblijdt ze jong en oud met creatieve uitspattingen.

Het lijkt alsof Suzanne al haar hele leven bezig is met knutselen, naaien, tekenen. Maar ze komt pas net om de hoek kijken. ,,Sinds een jaar of 3 jaar is er iets in mij wakker gemaakt. Tijdens een avondje bij een vriendin besloot ik dat ik wilde leren naaien. Van het een kwam het ander en ik wil steeds meer.’’ Haar kinderen zijn graag creatief bezig, maar volgens haar eigen moeder was ze zelf een echt buitenkind. ,,Ik rook altijd naar buiten’’.

Nu heeft ze de smaak te pakken. ,,Ik zie dit als een inhaalslag. Ik wist het meteen: hier kan ik mensen blij mee maken. Al snel ben ik voor mezelf begonnen’’. En de energieke Suzanne zit niet stil. Wat haar toekomst plannen zijn? Een dak boven het hoofd van haar (nu nog mobiele) WerkWinkeltje. Een creatieve vrijplaats waar ze haar workshops kan geven en haar opgepimpte voorwerpen en meubelen kan verkopen. Een plek waar ‘vriendinnen’ kunnen neerstrijken voor een gezellig bakkie, terwijl hun kinderen kunnen spelen en een boterham met pindakaas bestellen.

 Het is duidelijk dat Suzanne een ondernemende geest heeft; ze is op een dag KADE40 binnengelopen met haar kleurrijke mini-bibliotheek vol met weggeefboeken (Mini BiePje) en is inmiddels niet meer weg te denken bij KADE40. Ze geeft creatieve workshops aan jong en oud. Een paar maanden geleden is zij samen met Erwin Schoonmade en Annemarie Broek benaderd door KADE40 om samen te bedenken hoe ze de kunstuitleen nieuw leven in kunnen blazen: KADE40 de Winkel is geboren.

Wil je kennis maken met deze creatieve duizendpoot? Dat kan! 10 en 17 december geeft Suzanne een workshop “Kitsch Kandelaar”. Voor meer informatie: klik HIER!!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date