KADE40 begint creatief platform voor Vlaardingse Cultuurmakers

18-04-2020 Uit Redactie

Samen zorgen dat Creativiteit blijft bloeien in Vlaardingen

VLAARDINGEN - KADE40 begint een creatief platform voor Vlaardingse Cultuurmakers. Het platform is bedoeld voor makers in de culturele sector, om op een directe manier met elkaar in contact te komen. Kunstenaars, muzikanten, fotografen, designers, theatermakers, schrijvers etc. Je kunt er ideeën op uitwisselen, activiteiten onder de aandacht brengen. Maar ook werk(of werkzaamheden) op aanbieden. Ervaringen uitwisselen hoe je omgaat met de huidige situatie. Je kunt collega’s vragen stellen, maar ook hulp aanbieden of om hulp vragen. KADE40 hoopt met dit platform te laten zien hoe diep alle culturele makers geworteld zijn en hoe belangrijk cultuur is voor onze stad.

KADE40 is dit platform gestart omdat er veel verschillende mooie initiatieven ontstaan van verschillende docenten en andere makers, maar deze vaak van elkaar niet weten wat er speelt. Door middel van dit platform hoopt KADE40 goed met elkaar te kunnen blijven communiceren en elkaar te inspireren, want communicatie en verbinding is zeker in deze tijd key. 

Zelf gaat KADE40 ook creatief om met de huidige situatie. Op de sociale kanalen van het Cultuurcentrum worden 'Kunstwerken van de week' gedeeld. Dit is werk gemaakt door cursisten en die via deze weg hun werk kunnen tonen aan alle volgers van KADE40. Creatief bezig blijven kan altijd, maar voor wat extra inspiratie worden er ook #kreatieveKADEtips gedeeld op Facebook en Instagram. Dit zijn tips voor het hele gezin om samen thuis aan de slag te gaan. 

Docent en beeldend kunstenaar Robbert Roskam is druk bezig met het creëren van online Kunstlessen voor kinderen ( ook voor ouders zijn deze lessen leuk!)  én vanaf dinsdag is het mogelijk om je op te geven voor een KADE40 Kinderfeestje! Je verjaardag vieren is in deze corona crisis natuurlijk niet zoals je het voor ogen had, gelukkig is er via het web veel mogelijk! Je kan je kosteloos aanmelden via  robbertroskam@kade40.nl. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen met het KADE40 Kinderfeestje en de het feestje wordt gehouden in het programma Zoom. Samen met meester Robbert ga je met je vriendjes en vriendinnetjes creatief aan de slag en heb je toch een heel gezellig feestje. 

Op dit moment wordt er druk nagedacht over verschillende scenario’s voor als KADE40 straks weer open  gaat voor bezoekers en cursisten. Hoe zorg je ervoor dat er altijd met 1,5 meter afstand toch in één lokaal gewerkt kan worden, kunnen de geplande evenementen worden verplaatst en hoe ga je om met verhuringen? Bij KADE40 wordt op het moment (net als bij alle culturele instellingen) keihard nagedacht over oplossingen om straks zo snel mogelijk en verantwoord weer het bruisende centrum voor kunst en cultuur te zijn in Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date