KADE40 Creatief bezig online

19-03-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - We bevinden ons in een onwerkelijke situatie. KADE40 als plek waar wekelijks ruim 800 Vlaardingers hun vertier zoeken is stilgevallen. Van jong tot oud wordt dit gevoeld. Een gemis voor al die ouderen die wekelijks bij ons kwamen en nu thuis zitten, omdat het verenigingsleven stil ligt. Voor al die kinderen en jongeren die enthousiast komen dansen en zingen. Er hangt momenteel een prachtige tentoonstelling op KADE40, met veel zorg samengesteld door de Vlaardingse kunstenaar Jan van Dorp. Niemand kan dit werk nu zien. 

Na de eerste shock komt de creativiteit gelukkig toch weer naar boven. Via de social media wordt weer contact gezocht en gaan lessen en cursussen van huis uit door. Gegeven door al die geweldige docenten. Creatief zijn kan overal.

,,De komende weken geven de Villa Voice-docenten de (groep)slessen vanuit hun woonkamers! Gewoon via internet. Ook wel eens leuk en gezellig toch? Zo kan iedereen fijn zijn of haar stemconditie op peil houden en lekker bezig blijven! Want niemand loopt graag zijn of haar wekelijkse dosis vrolijkheid mis, toch?!'', aldus Roos Slooter van Villa Voice.

KADE40 post elke dag een tip: neem eens een virtueel kijkje in een museum, ga nu eindelijk eens dat Bob Ross schilderij maken. Volg de yogalessen en gitaarlessen online. 

,,Wij hopen dat deze situatie snel overgaat'', zegt Sylvia Hagers, directeur KADE40. ,,Onze gedachten zijn bij die ruim vijftig zelfstandig ondernemers, kunstenaars en muzikanten die geen onderkomen voor en geen inkomen hebben van hun lessen. Er zijn geen lessen op de scholen en geen lessen in KADE. Dat komt hard binnen. Daarnaast missen we de cursisten van jong tot oud en de amateurverenigingen. KADE ligt noodgedwongen stil en dat voelt raar.''

Vooralsnog is KADE40 gesloten tot en met 6 april. Afhankelijk van de maatregelen van de overheid zullen wij besluiten nemen. Houdt vooral de website en social media in de gaten voor het laatste nieuws én natuurlijk voor jouw dagelijkse dosis kreatieve kade tips en zorg goed voor je gezondheid en die van allen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date