KADE40 Fotowedstrijd: en de winnaar is...

19-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Donderdag 18 oktober is bekend gemaakt wie zichzelf KADE40 fotograaf van het jaar mag noemen. Marlies Verda en Jacqueline Wielaard hebben met hun foto "Brandschoon" deze prijs in de wacht gesleept. De tweede prijs is gegaan naar "Nap on a Yellow Cap" van Ramune van Moorsel. De derde prijs is toegekend aan "Neptunus herrijst" van Hanneke Lucassen. Voor Hanneke is het twee keer prijs. Met 184 stemmen koos het publiek deze foto als mooiste waarmee ze tevens de publieksprijs in de wacht heeft gesleept.

“Leg jouw mooiste, origineelste of leukste KADE40 – Code Geel - moment op foto vast”, was de oproep die werd gedaan aan alle bewoners uit Vlaardingen en omstreken. Deze oproep bleek niet aan dovemansoren gericht. Meer dan honderd foto’s kwamen er bij KADE40 binnen. Ieder met een eigen visie op het thema Code Geel. Het werd een ware uitdaging voor de vakjury, bestaande uit Herman van Nieuwenhuizen (Vlaardingen24), Robbert Roskam (KADE40) en Sylvia Hagers (KADE40), om hier de winnaars uit te kiezen.

Volgens de jury is de winnende foto Brandschoon een foto met een zwart randje. De juryleden hebben grote waardering voor het verrassende standpunt van waaruit de foto is genomen. De pose van de schoonmaakster krijgt hierdoor een heroïsche uitstraling. De zonnegloed als extra accent maakt het beeld sterk en compleet. Er is over nagedacht hoe het verhaal te vertellen. 

De foto’s van de winnaars, finalisten en alle overige inzendingen zijn tot eind november te zien in de hal en gang van KADE40 aan de Westhavenkade.

Bekijk de foto'sGerelateerd