Categorieën

Service

KADE40-Lentekriebels: nieuw cursusaanbod

KADE40-Lentekriebels: nieuw cursusaanbod
Uit

KADE40-Lentekriebels: nieuw cursusaanbod

  • Advertorial
  • 23-02-2014
  • Uit
KADE40-Lentekriebels: nieuw cursusaanbod

VLAARDINGEN - KADE40, het centrum voor Kunst en Cultuureducatie in Vlaardingen, breidt in maart haar aanbod aan cursussen en lezingen flink uit. Van lessen in tekenen, schilderen en schrijven tot lezingen over kunst & cultuur. 

Tekenen & schilderen
Op maandag 3 maart start er in KADE40 een nieuwe cursus ‘Modeltekenen’ waarbij het menselijk lichaam als inspiratiebron wordt genomen. Op de woensdagen gaat er een nieuwe reeks ‘schilderen met Acryl’ van start. De ochtendlessen worden in een reeks van 12 lessen gegeven. Op donderdagavond 5 maart start er een korte cursus (8 lessen) ‘Tekenen en Aquarelleren’. 

Filosofie – Kunst & Cultuur
Denken kunnen we allemaal, maar filosoferen is een specifieke wijze van denken. Vanaf dinsdag 20 maart maakt u gedurende 10 lessen aan de hand van grote filosofen als Plato, Kant en Nietzsche kennis met de verschillende denkwijzen van het westerse denken. Tijdens de cursus ‘de Kunst van het Denken’ slaat u zelf aan het denken. 

Italië-liefhebbers opgelet!
Ook op 20 maart start de korte cursus cultuur en taal ‘la Bella Italia’. Gedurende 10 lessen worden de Italiaanse kunstschatten onder de loep genomen. Romeinse cultuur, design, mode, gastronomie én de poëtische taal komen allemaal aan de orde. Na het volgen van deze korte cursus voelt u zich Italiaan onder Italianen en begrijpt u de vele kanten van de Italiaanse samenleving stukken beter. Met een geldige bibliotheekpas 5 euro korting op het lesgeld. 

Schrijven
Veel mensen schrijven puur voor hun plezier. Creatief schrijven is niet alleen leuk, maar is ook goed voor je taalontwikkeling. Tijdens de korte cursus (6 lessen) ‘Levensverhaal schrijven’ neemt ieder zijn eigen levensverhaal of familiegeschiedenis als startpunt om te schrijven. De cursus start op 27 maart. Ook hier ontvangt u 5 euro korting met een geldige bibliotheekpas. 

Lezingen
In april, mei en juni kunnen er een aantal lezingen bijgewoond worden. De lezingen worden gegeven door cultuurhistorica Willy Atema. Er worden zeer gevarieerde onderwerpen besproken, zoals ‘Mondriaan en de Stijl’, ‘Hoogtepunten uit de Zijderoute’, ‘Helene Kröller-Műller: het museum, de collectie, de beeldentuin’ en ‘Ons Rijks’ over het Rijksmuseum. Kosten 7,50 per lezing. 

Dansproeverij voor kleuters
Kinderen vinden het zalig om te bewegen en te dansen! Vanaf zaterdag 8 maart kunnen de jongste leerlingen (4 t/m 6 jaar) op een speelse manier kennismaken met dans. Aan de hand van verschillende muzieksoorten, verhaaltjes en thema’s worden de fantasie en creativiteit van het kind gestimuleerd. Zo werken we spelenderwijs aan motorische vaardigheden en coördinatie. 

Er zit muziek in de KADE!
Op 29 maart staan de KADE-deuren weer wijd open voor het publiek tijdens de dag ‘Er Zit Muziek in de Kade’. Altijd al willen leren een muziekinstrument te bespelen? Kom dan deze zaterdag tussen 11.00 en 15.00 zeker even kijken en luisteren naar de muzikale mogelijkheden bij KADE40. Naast docenten ontmoeten, instrumenten uitproberen zijn er ook optredens van leerlingen en docenten. 

Gegrepen door deze lentekriebels? Het complete aanbod en informatie over inschrijven, kosten en data is te vinden op www.kade40.nl

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →