Kamermuziek in Museum Vlaardingen

20-10-2016 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Ensemble La Máquina del Tiempo speelt zondag 23 oktober De Triomf van de Fluit, achttiende eeuwse kamermuziek van Nederlandse componisten in Museum Vlaardingen. Aanvang 16.00 uur. 

In tegenstelling tot de gangbare opvatting, was Nederland in met name de achttiende eeuw een belangrijk land op het gebied van de muziek. De grote componisten van die tijd hebben enige tijd in Nederland en aan het Stadhouderlijk Hof vertoefd. Ook was Nederland hèt Europese centrum voor muziekdruk en muziek-uitgeverijen, mede geholpen door een wijd vertakt netwerk. De Nederlandse componisten van die tijd schreven muziek die niet onderdoet voor de grote namen (toen vaak onbekend) die nù bejubeld worden. 

Juist in een ambiance als de Koepelkamer uit 1740, met het schitterende Louis XV-stijl plafond en de wandschilderingen, komt dit Nederlandse muzikale verleden tastbaar dichtbij. Een reis met La Máquina del Tiempo, een reis met de Tijdmachine! Het Barokensemble ‘La Máquina del tiempo’ is opgericht in 2014 en bestaat uit musici die gespecialiseerd zijn in de authentieke of ook wel historische uitvoeringspraktijk en hebben allemaal gestudeerd bij gerenommeerde musici en instituten. Zij spelen op kopieën van authentieke instrumenten. De focus is op het repertoire van de 18e eeuw. 

In de voorverkoop kosten kaarten vijftien euro, aan de deur betaalt u twintig euro (incl. een drankje in de pauze). Reserveren: Museum Vlaardingen, mail info@vvv-vlaardingen.nl, telefoon 010-4348722.

Gerelateerd