Categorieën

Service

Kano eindelijk in Museum Vlaardingen

Kano eindelijk in Museum Vlaardingen
Uit

Kano eindelijk in Museum Vlaardingen

  • Redactie
  • 17-04-2015
  • Uit
Kano eindelijk in Museum Vlaardingen

VLAARDINGEN - Op dinsdag 21 april wordt het grootste voorwerp van de nieuwe inrichting eindelijk op zijn plek gezet in Museum Vlaardingen. Dit transport had flink wat voeten in de aarde, had last van uitstel door slecht weer en moest uiteindelijk in drie fasen plaats vinden. Dinsdag wordt eerst de speciale steun geplaatst op de zwevende balken in de museumhal, daarna worden de twee helften van de kano voorzichtig op hun plek gezet. Deltaport Donatiefonds helpt het museum met de sponsoring van het transport van deze in 2005 opgegraven boomstamkano. 

Het DeltaPORT Donatiefonds is ondergebracht in een gezamenlijke stichting waarin Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs participeren. Met het fonds onderstreept het haven- en industriële bedrijfsleven haar maatschappelijke betrokkenheid. Museum Vlaardingen is erg blij met deze ondersteuning uit het bedrijfsleven en de samenleving. Samen met hen maken we een mooier en leuker museum, dat gedragen wordt door de gemeenschap. 

De boomstamkano is in 2005 door de gemeentelijke archeologen gevonden op de locatie Vergulde Hand-West. Hij is gemaakt uit een grote eik en stamt uit circa 683 voor Christus. Dit is de tijd dat de eerste boeren zich in het veengebied vestigden. Hij wordt, samen met de klepduiker en een boomstamkist die gebruikt is als grafkist, als eerste geplaatst in de tentoonstellingsinrichting. Een interessant detail is het grote brandspoor aan de binnenkant van de kano; aan boord werd vuur mee genomen. 

Museum Vlaardingen opent haar deuren weer voor het publiek op zaterdag 20 juni. Vanaf 1 mei zijn de museumwinkel en het VVV agentschap geopend aan deWesthavenkade 53-54. Op 1 en 2 mei zijn er daarom speciale festiviteiten.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →