Kennis maken met de spirituele weg

21-01-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Windwijzer organiseert op dinsdag 29 januari van 20.00 tot 22.00 uur een introductie van een meditatiecursus. De introductieavond is los van de cursus te volgen. Na deze avond kan men besluiten de hele cursus te volgen.

Hoe kom ik dichter bij God of de Bron van het leven? Hoe leef ik gelukkiger en meer in balans? Vele mensen voor ons zijn in hun leven hier naar op zoek gegaan. Novicemeesters en coaches uit de christelijke traditie beschrijven hoe mensen die weg zijn gegaan; wat hen hielp en wat valkuilen blijken te zijn. In de cursus maken we kennis met de vijf stappen op de spirituele of geestelijke weg die zij onderscheiden en we voegen er een eigentijdse zesde stap aan toe. We werken met de brochure ‘Afstemmen op de Eeuwige’, meditatie en bezinning op je geestelijke weg, waarin teksten en beelden uit de traditie ons de weg wijzen. Je zult merken dat ze je meer open maken om de Eeuwige en zijn weg met jou op het spoor te komen.

De avonden starten met stilte en meditatie, zo ontdekken we telkens een stap op de geestelijke weg. Het laatste half uur zullen we onze leeservaringen met elkaar delen. Wat we vragen is het ‘commitment’ om de genoemde bijeenkomsten bij te wonen en de wens om samen met anderen te zoeken naar je eigen (geestelijke) weg. De brochure kan op de eerste avond worden aangeschaft voor € 7,50. De cursus wordt gegeven door Corinne Groenendijk, bestuurslid van Vacare (platform voor meditatief leven van de Protestantse Kerk) en schrijver van het boekje ‘Afstemmen op de Eeuwige’, begeleidster van reizen naar Iona en Taizé en predikant in Krimpen aan den IJssel. De kosten zijn € 7,50 voor de introductieavond en € 25,- voor de volgende vier avonden. Aanmelden via: info@dewindwijzer.nl. De vervolgavonden zijn : 12 februari, 19 maart, 9 april en 14 mei. Deze dienen als geheel gevolgd te worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date