Kerkterras: Waar is het vuur?

01-09-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Protestanten, Katholieken, Remonstranten, het Volle Evangelie, de Kerk van de Nazarener en het Leger des Heils. Uit die geloofsgemeenschappen in Vlaardingen kwamen vanochtend om 10:30 uur weer veel leden bij elkaar, meer dan duizend, om kerk te zijn buiten de eigen muren. Bij slecht weer was de Grote kerk aan de Markt nog wel beschikbaar, maar dat bleek niet nodig.

Meer dan duizend bezoekers uit al die verschillende kerken vergde toch wel enige ‘behendigheid’ in het vorm geven aan een dienst waarin iedereen zich kon vinden; of waarin iedereen een stukje kon vinden van wat vertrouwd voelde, qua liturgie, de liederen en de manier waarop er gepreekt werd. Dat was aardig gelukt, want van iedere denominatie was er wel iemand die wat mocht zeggen. De een deed het votum en groet zoals dat bij de Protestanten gebruikelijk is (de zegenbede aan het begin: ,,Onze hulp is in de Here God…enzovoorts), de ander mocht een verhaaltje voor de kinderen doen of de  Bijbellezing en dit jaar was het Leger des Heils ‘aan de beurt’ voor de preek. Zo was het goed verdeeld.

Na vier jaar, het Kerkterras startte in 2016, blijft het nog steeds iets unieks maar tegelijkertijd is het Kerkterras ook een ‘evenement van de gemiste kansen’. ’s Middags staan er op het UIT terras allerlei artiesten zich in het zweet te werken en het beste van zichzelf te geven om de toeschouwers te prikkelen het komend seizoen naar de voorstellingen te komen. ’s Morgens echter mis je die wervende presentatie; het is een bijeenkomst van compromissen, van samen ‘kerk spelen’. Gezellig? Fijn? Waarschijnlijk wel, maar wij misten toch het vuur.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date