Kerst, gezongen en gezegd

06-12-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ook dit jaar brengt vocaal ensemble Gaudio in de Grote Kerk van Vlaardingen gewoontegetrouw weer een programma naar de Engelse traditie van het Festival of Lessons and Carols. Zij doet dit onder de titel ‘Kerst, gezongen en gezegd’.

Koorzang en samenzang van kerstliederen vormen een sfeervol geheel, afgewisseld met orgelspel, bijbelfragmenten en gedichten. Dit jaar staan naast een aantal bekende advents- en kerstliederen ook het Magnificat in C van Stanford, het verstilde O Magnum Mysterium van Morten Lauridsen en het pastorale ‘l Adieu des bergers van Hector Berlioz op het programma.

Gaudio hoopt ook dit jaar weer veel toehoorders een mooi uur van voorbereiding op Kerstmis te bieden. Na afloop van het programma is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een glaasje glühwein of een kop koffie of thee.

De naam Gaudio (uit het Latijn) betekent “voor de vreugde” en dat past prima bij dit gezelschap, waarin beroepsmusici en amateurs samenwerken. Gaudio telt 18 leden. Dirigent is Wouter Blacquière en als organist werkt mee Aad Zoutendijk. De bijbellezingen worden verzorgd door ds. Nico Paap.

Zondag 11 december, 20.00 uur in de Grote Kerk van Vlaardingen aan de Markt.  De toegang is gratis. Wel is er een deurcollecte na afloop.

Meer informatie vind u op gaudio.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date