Kerstvakantie: Er is altijd iets te doen in Vlaardingen!

11-12-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Tijdens de kerstvakantie organiseren UN1EK onderwijs en opvang, Minters, ViB Vlaardingen in Beweging, De Kulk zwem- en recreatiebad, Museum Vlaardingen en de Bibliotheek de Plataan, Vlaardingen verschillende activiteiten. De kerstactiviteiten van de bibliotheek zijn allemaal in het centrum, Waalstraat 100, Vlaardingen. Toegang is gratis! 

Maandag 23 december van 14.00-15.30 uur (3-7 jr.) Voorlezen en kerstliedjes zingen
Kerstverhalen en liedjes zingen! Een dennenboompje is te klein en te krom om in de kersttijd te worden uitgekozen als kerstboom. Het boompje blijft alleen achter in het bos, maar dan gebeurt er iets wat het nooit had durven dromen… En wat hebben augurken met het kerstfeest te maken? We lezen kerstverhalen voor en zingen bekende kerstliedjes met de kinderen. Aanmelden is niet nodig. 

Zaterdag 28 december van 10.30-15.00 uur (4+) Ff offline met bordspellen
Van oude klassiekers tot nieuwere spellen zoals Wingspan (10+), Valse motten (7+), Schatzoekers van de Kuala-archipel (7+), escape room the game (10+) en Adventure Games: ontdek het verhaal: het gevang (12+). En voor degenen die de spellen niet kennen is er uitleg om:
11.00 uur: over Valse motten 
12.00 uur: over Schatzoekers van Kuala 
13.00 uur: over Wingspan
Aanmelden is niet nodig. 

Donderdag 2 januari van 14.00-15.30 uur (8-12 jr.) Programmeren met de Makey Makey
In deze creatieve en tegelijk leerzame workshop leer je wat er allemaal kan met Makey Makey. Het recept voor een grote glimlach? Een appel als muis, een toetsenbord van klei of aluminiumfolie? Kunnen we met alledaagse voorwerpen Happy New Year spelen? Vanwege de beschikbare plaatsen graag aanmelden via de website www.debibliotheekdeplataan.nl of via de klantenservice in de bibliotheekvestigingen in Vlaardingen. 

Zaterdag 4 januari van 13.00-16.00 uur (9+) Simultaanschaken met Dimitri Reinderman
Nederlands schaakkampioen Dimitri Reinderman zal het opnemen tegen 20 deelnemers tegelijk. Deze activiteit is voor jong en oud en wordt georganiseerd in samenwerking met Schaakclub Holy. Vanwege de beschikbare plaatsen graag aanmelden via de website www.debibliotheekdeplataan.nl of via de klantenservice in de bibliotheekvestigingen in Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date