Categorieën

Service

KF gaat op scholentour met De Likt!

KF gaat op scholentour met De Likt!
Uit

KF gaat op scholentour met De Likt!

  • Advertorial
  • 19-08-2016
  • Uit
KF gaat op scholentour met De Likt!
VLAARDINGEN - De Kroepoekfabriek is bijna vijf en wie jarig is trakteert. En wel op een gratis schoolpleinconcert. Op 29 en 30 augustus komen we als ware guerrilla’s de schoolpleinen in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen onveilig maken met een gratis miniconcert. Vanzelfsprekend bouwen we die feestjes niet in ons eentje, maar samen met niemand minder dan de helden van De Likt!

Het kan je niet echt ontgaan zijn: De Kroepoekfabriek bestaat vijf jaar in september! Dat vieren we groots met een mooi programma op 16 en 17 september, maar ook door één van onze tofste projecten ooit nogmaals te doen. Wel in een ander jasje natuurlijk. Vijf jaar geleden waren we met de skankers van Bazzookas op stap, nu komt De Likt mee. Wat we precies doen? Gedurende twee dagen rijden we met met onze Kroezer en een grote, gele Amerikaanse schoolbus langs tien middelbare scholen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. We parkeren de bus op het schoolplein en bouwen snel op. Daarna zal De Likt een miniconcert verzorgen, vanaf het dak van de bus. Na het concert vertrekken we weer, op naar het volgende schoolplein!

De Likt


De drie mannen van De Likt zijn oer-Rotterdams. Sinds enkele jaren beuken ze met hun ‘futuristische funk’ door heel Nederland. De combinatie van rap, dance en funk slaat aan, en goed ook. Vergelijkingen met De Jeugd van Tegenwoordig worden al snel gemaakt, maar daarmee doen we De Likt eigenlijk te kort. Het is rauw, heftig en komt vooral live retestrak uit de verf, met name dankzij frontman Jordy, een echt podiumbeest. Recentelijk hebben ze een tour langs de Nederlandse poppodia gemaakt en zetten ze menig festival op zijn kop zoals Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross,  en Paaspop. Het hoogtepunt? Lowlands 2016. Vlak voor de Scholentour hebben ze de eer één van de grootste en vetste festivals van Nederland binnenstebuiten te keren.

Wanneer en waar?


Wil je weten wanneer De Likt en De KF welke school bezoeken op 29 en augustus? Check hieronder het schema:

maandag 29 augustus
Geuzencollege Westwijk 09.45 uur
Geuzencollege Holy 10.30 uur
St. Jozefmavo 11.10 uur
De Mavo Vos 12.05 uur
Lyceum Vos 12.50 uur
Groen van Prinsterer 13.35 uur 

dinsdag 30 augustus
Lentiz Revius Lyceum 10.15 uur
Lyceum Schravenlant 11.50 uur
SG Spieringshoek 12.40 uur
Stedelijk Gymnasium Schiedam 13.30 uur

Het actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl  

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →