Kinderen maken middeleeuwse kleding in voorjaarsvakantie

13-02-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Museum Vlaardingen organiseert in de voorjaarsvakantie een aantal workshops voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen ze een ‘historisch verantwoord’ middeleeuws kledingstuk maken, dat ze kunnen gebruiken tijdens de festiviteiten rondom de herdenking van de Slag bij Vlaardingen. De workshops zijn geschikt voor jongens én meisjes. Naast kleding kunnen de kinderen ook een geldbuidel of een schild maken of zich bekwamen in het bandweven. Verder demonstreert een ‘echte’ ridder hoe ze op sportieve wijze kunnen zwaardvechten. 

De workshops worden gegeven op woensdag 28 februari en vrijdag 2 maart 2018, van 13.30 tot 16.30 uur. De kosten van de workshops variëren van € 12,50 (buidel, schild/ridder) tot € 17,50 (bandweven, kleding) inclusief alle benodigde materialen. Natuurlijk nemen ze het gemaakte werk mee naar huis.

In de kerstvakantie werd de eerste serie workshops georganiseerd. Daar beleefden de kinderen veel plezier van. De resultaten werden onder andere getoond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De kinderen kunnen tot 26 februari worden aangemeld bij: j.blijleven@museumvlaardingen.nl of telefonisch: 010 – 434 87 22. Begeleiding van een ouder of voogd is noodzakelijk (bij de prijs inbegrepen).

Gerelateerd